Αν ψάχνετε πρωτότυπες συνταγές για μπουφέ σε πάρτι, για πρώτο πιάτο ή για το κέρασμα που θα πάτε στο πάρτι στο γραφείο ή στο φιλικό σπίτι, αυτή είναι η συνταγή που θα κάνει όλους να αναρωτιούνται «μα τι έφτιαξες;»…και φυσικά, να αδειάσουν την πιατέλα

Υλικά

Ζύμη Σου:
250 γρ. νερό
80 γρ. βούτυρο
120 γρ. αλεύρι
3 κρόκους

2 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
1 φρέσκο κρεμμυδάκι πολύ ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Για το dressing:
2 κούπες γιαούρτι
1 λεμόνι
Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με το βούτυρο σε μέτρια φωτιά να λιώσει. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και όταν είναι έτοιμο (λιωμένο) το βούτυρο, ρίχνουμε βροχηδόν το αλεύρι ανακατεύοντας έντονα με ένα σύρμα χειρός ώσπου να κάνουμε μία ζύμη. Θα πρέπει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.

Τραβάμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και ρίχνουμε τους κρόκους ανακατεύοντας αμέσως για να μην κόψουν! Αφού ενσωματώσουμε τα αυγά στο μείγμα, προσθέτουμε το καρότο και το κρεμμυδάκι, το αλάτι, το πιπέρι και λίγη πάπρικα και ανακατεύουμε.

Σε κατσαρολάκι ή βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό σπορέλαιο και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά να κάψει. Με ένα κουτάλι παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις πετάμε στο λαδι να τηγανισθούν. Όταν πάρουν χρώμα, βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα σε πιάτο που έχουμε βάλει απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το περιττό λάδι. Συνεχίζουμε με όλο το μείγμα.

Σερβίρουμε με γιαούρτι που έχουμε προσθέσει λίγο λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό.

About The Author

Με σπουδές στην Επικοινωνία, guest εμφάνιση στο χώρο της Διαφήμισης, τελικά, με κέρδισε ο χώρος του Βιβλίου. Σε μία «έκλαμψη φρονήσεως», αποφάσισα να ασχοληθώ με τα δύο παιδικά μου όνειρα, τη μόδα και το γράψιμο, ε, και εδώ κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα!

Related Posts