Εάν σχεδιάζεις ένα βράδυ με τη παρέα πίνοντας μπύρες είτε αυτό λέγεται ματς στην τηλεόραση είτε άραγμα στο σπίτι σίγουρα θα θέλεις και κάτι να τσιμπάτε. Και αυτή είναι η συνταγή σου.

 

Υλικά

Για τα λουκανικοπιτάκια

1½ φλιτζάνια ζεστό νερό

2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

1 πακέτο ξηρή μαγιά (2¼ κουταλάκια του γλυκού)

93 γρ. βούτυρο λιωμένο

2½ κουταλάκια του γλυκού αλάτι

5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Λίγο λάδι

3 λίτρα νερό

¾ φλιτζανιού μαγειρική σόδα

1 ολόκληρο αυγό

2 πακέτα λουκάνικα κοκτέιλ στραγγισμένα

Για το dip τυριού

1 μπύρα

3 φλιτζάνια τριμμένο Cheddar

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

180 γρ τυρί Philadelphia κομμένο σε κύβους

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Στ0 μπολ του μίξερ ανακατεύουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το βούτυρο και στη συνέχεια το αφήνουμε να “καθίσει” για πέντε λεπτά. Προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν. Αυξάνουμε στη συνέχεια τη ταχύτητα για περίπου 4 λεπτά. Εάν η ζύμη φαίνεται υγρή προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα. Στη συνέχεια ζυμώνουμε τη ζύμη σε μια επίπεδη επιφάνεια. Λαδώνουμε ένα μπολ και τοποθετούμε τη ζύμη μέσα. Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε να διπλασιαστεί σε μέγεθος για μία περίπου ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε λίγο νερό και τοποθετούμε μέσα τη μαγειρική σόδα. Βγάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και κόβοντας τη κομμάτια τοποθετούμε μέσα το λουκάνικο. Βράζουμε τα λουκανικοπιτάκια για 30 δευτερόλεπτα στ0 βραστό νερό και αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα. Τέλος, τα τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα, στο ταψί και απλώνουμε από πάνω το χτυπημένο αυγό. Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Για τη dip τυριού

Σε μια κατσαρόλα αφήνουμε τη μπύρα να σιγοβράσει ενώ παράλληλα σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί με το αλεύρι.Προσθέτουμε το μείγμα τυριού στη μπύρα μαζί με τα υπόλοιπα συστατικά και ανακατεύουμε μέχρι η υφή να είναι λεία, για περίπου 5 λεπτά. Ανακατευούουμε συνέχεια. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.