Τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και ιδανικά για ισορροπημένη διατροφή.  Αν λατρεύετε τα μελάτα αυγά, αυτή η συνταγή θα σας ξετρελάνει!

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 350γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 350γρ. αλάτι
  • 2 φέτες ψωμί
  • (ενδεικτικά) σπανάκι
  • Ραπανάκια για το ντεκόρ
  • Ελαιόλαδο
  • Σουσάμι λευκό
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα 350 γρ. ζάχαρη με τα 350 γρ. αλάτι.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το μισό από το μείγμα μας και με τη βοήθεια ενός κουταλιού κάνουμε ελαφρά τέσσερις λακούβες.

Σπάμε τα αυγά και χωρίζουμε το ασπράδι από τους κρόκους με προσοχή να μη σπάσουν!

Βάζουμε τους κρόκους σε κάθε μία από τις λακούβες που κάναμε στο αλάτι με τη ζάχαρη προηγουμένως και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα.

Αφήνουμε τα αυγά «θαμμένα» για 70 λεπτά.

Ζεσταίνουμε το ψωμί σε μία τοστιέρα, βάζουμε από πάνω το σπανάκι και το ραπανάκι (ή ό,τι άλλο θέλουμε) και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Όταν είναι έτοιμα τα αυγά, τα βγάζουμε ένα ένα με τη βοήθεια μιας κουτάλας και τα ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Προσοχή μην έχει πίεση το νερό και σπάσουν!

Τα σερβίρουμε πάνω στα ψωμάκια και πασπαλίζουμε λίγο σουσάμι , αλάτι και πιπέρι.συνταγή αυγά

2 Σχόλια

    • That's Life

      Το υλικό είναι αλάτι. Το αλάτι σε συνδυασμό με τη ζάχαρη στην ουσία «ψήνουν» το αυγό