Με το που βραδιάζει ανοίγει η όρεξη για γλυκό! Η πιο ιδανική συνταγή είναι εδώ:

Για τη μους λευκής σοκολάτας

  • 200 γραμμάρια λευκής σοκολάτας σε κομμάτια
  • Το ξύσμα ενός λάιμ
  • 2 αυγά (κρόκοι και ασπράδια ξεχωριστά)
  • 2 κουταλιές της σούπας λευκό ρούμι
  • 150ml κρέμα γάλακτος

Για τη σάλτσα φράουλας και μαύρου πιπεριού

  • 50 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
  • 75ml νερό
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού μαύρο (φρέσκο) πιπέρι –θρυμματισμένο
  • 225 γραμμάρια φράουλες κομμένες σε φέτες
  • Τον χυμό από μισό λάιμ
  • Φράουλες για τη διακόσμηση

γλυκό

Εκτέλεση:

Για να φτιάξεις τη μους λιώνεις τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

Μέσα στη λιωμένη σοκολάτα ρίχνεις το ξύσμα από το λάιμ, τους κρόκους αυγών και ανακατεύεις μέχρι να γίνει μία παχύρρευστη κρέμα.

Τη μοιράζεις σε μικρά μπολ και βάζεις τα μπολ στο ψυγείο για 3 έως 4 ώρες.

Παράλληλα φτιάχνεις τη σάλτσα προσθέτοντας την ζάχαρη, το νερό και το πιπέρι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύεις ελαφρώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη- περίπου τρία λεπτά.

Προσθέτεις τις κομμένες φράουλες και το χυμό από το λάιμ και συνεχίζεις να ανακατεύεις για 2 λεπτά.

Βγάζεις το τηγάνι από την φωτιά.

Πολτοποιείς πλήρως τη σάλτσα στο μπλέντερ και την απλώνεις επάνω στην κρέμα.

Διακοσμείς με τις φράουλες!