Αποχαιρετάμε το καλοκαίρι με ένα πολύ εύκολο, γευστικό και διαχρονικό παγωτό που ταιριάζει με όλα, δε γνωρίζει εποχή και είναι ιδανικό για όλη την οικογένεια.

Λάτρεις της βανίλιας και των “καθαρών” γεύσεων σας προτείνουμε ένα παγωτό βανίλια που φτιάχνεται στη στιγμή και κερδίζει τις εντυπώσεις.

Θα χρειαστείς: 

1 και μισό φλιτζάνι γάλα πλήρες

Δύο (περίπου) φλιτζάνια κρυσταλλικής ζάχαρης

3 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος (με όλα τα λιπαρά)

1 και μισή κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας

Διαδικασία παρασκευής και απόλαυσης

Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύεις – με ένα μίξερ χειρός- στη μεσαία ταχύτητα το γάλα και την ζάχαρη για ένα ή δύο λεπτά ή μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Ανακατεύεις ξεχωριστά την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και τα προσθέτουμε στο ζάχαρη με το γάλα.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη. Σε 20-25 λεπτά θα έχεις το τέλειο- κρεμώδες- παγωτό και σε 2 ώρες την ωραιότερη βανίλια της ζωής σου.

Για να το σερβίρεις – αφού έχει παγώσει- το βγάζεις 15 λεπτά πριν από την κατάψυξη!