Το θερμόμετρο ανεβαίνει επικίνδυνα και τίποτα δεν μπορεί να μας δροσίσει καλύτερα από ένα σπιτικό παγωτό. Αυτό το παγωτό γίνεται πολύ εύκολα και είναι ένας ωραίος τρόπος για να αξιοποιήσετε τις πολύ ώριμες μπανάνες που έχετε σπίτι σας. Μέρες που είναι, δεν πετάμε τίποτα!

Υλικά

3 μεγάλες, πολύ ώριμες μπανάνες

1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα 2% λιπαρά

½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Τις βάζουμε στην κατάψυξη και τις αφήνουμε να παγώσουν καλά για τουλάχιστον 4 ώρες.

Βάζουμε στο μπλέντερ τις παγωμένες μπανάνες και τις πολτοποιούμε. Προσθέτουμε το γάλα και τη ζάχαρη και πολτοποιούμε πολύ καλά.

Βάζουμε το  μίγμα σε ένα πλαστικό ή μεταλλικό μπολ με καπάκι κι αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσει πολύ καλά. Ανά δύο ώρες ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για πιο απαλή υφή.pagoto-banana

About The Author

Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.

Related Posts