Ένα ελαφρύ και γευστικό γλύκισμα μόλις 135 θερμίδων ανά μερίδα που γίνεται πανεύκολα χάρη στην ψηστιέρα της Russell Hobbs.

Τα υλικά για 4 μερίδες είναι:

  • 25 γρ. ζεματισμένα φουντούκια ή αμύγδαλα
  • Ηλιέλαιο για την επάλειψη
  • 2 ώριμα αχλάδια σε φέτες δίχως τον πυρήνα τους
  • 2 ώριμα νεκταρίνια σε φέτες δίχως το κουκούτσι τους
  • 4 ώριμα δαμάσκηνα, κομμένα στη μέση δίχως το κουκούτσι τους
  • 200 γρ. της κούπας κρέμα τυριού frais χωρίς λιπαρά
  • ½ κ.γλ. βανίλια σε σκόνη ή μερικές σταγόνες υγρής βανίλιας

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε τη ψηστιέρα της Russell Hobbs.
  2. Προσθέτετε τα φουντούκια και τα αμύγδαλα, κλείνετε το καπάκι και τα αφήνετε για 3 λεπτά μέχρι να ψηθούν ελαφρά.
  3. Σπρώχνετε τους καρπούς με μία ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα στο δοχείο συγκέντρωσης υγρών και μετά σε ένα πιάτο και τους αφήνετε να κρυώσουν
  4. Αλείψτε ελαφρά τη σχάρα με ηλιέλαιο και επανατοποθετήστε το δοχείο συγκέντρωσης υγρών.
  5. Τοποθετήστε τα αχλάδια, τα νεκταρίνια και τα δαμάσκηνα στην επιφάνεια του grill, κλείστε το καπάκι και μαγειρέψτε για 6-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα.
  6. Αναμείξτε την κρέμα τυριού με τη βανίλια.
  7. Ψιλοκόψτε τα αμύγδαλα ή τα φουντούκια.
  8. Βάλτε τα φρούτα σε τέσσερα πιάτα του γλυκού και καλύψτε τα με μία κουταλιά της σούπας την κρέμα τυριού με βανίλια και πασπαλίστε με τα κομμάτια των ξηρών καρπών.