Μία απολαυστική και εύκολη συνταγή για brownies από τον pastry chef Χρήστο Βέργαδο.

Υλικά:

300gr   σοκολάτα κουβερτούρα
150gr   βούτυρο
300gr   ζάχαρη καστανή
200gr   αλεύρι
4       αυγά
100gr   φουντούκια χοντροκομμένα

Εκτέλεση:

Λιώνουμε σε μπεν-μαρί τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο. Σ’ ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά. Κατεβάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα απο το μπεν-μαρί και την προσθέτουμε στο μίγμα της ζάχαρης ανακατεύοντας.

Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και αδειάζουμε το μίγμα σε μια βουτυρωμένη και ζαχαρωμένη φόρμα.

Πασπαλίζουμε με τα φουντούκια (ή οποιοδήποτε ξηρό καρπό) και ψήνουμε στους 180οC για 20 λεπτά.

Χρήστος Βέργαδος

Χρήστος Βέργαδος