Το ρυζόγαλο είναι ένα αγαπημένο γλυκό και σε αυτή τη συνταγή παντρεύεται με το ευεργετικό, αλλά και χριστουγεννιάτικο, ρόδι.

Υλικά:
300 γρ. νερό
170 γρ. ρύζι γλασέ
1 κιλό γάλα
1 ξύλο κανέλας
50 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη
30 γρ. τσάι ρόδι σε σκόνη ή 2 φακελάκια τσάι γεύσης της επιλογής μας

Εκτέλεση:

Βάζουμε το νερό να βράσει και όταν κοχλάζει προσθέτουμε το ρύζι. Αφού πάρει μία βράση, προσθέτουμε το γάλα, την κανέλα και το τσάι.

Μόλις είναι έτοιμο το ρύζι (όχι τελείως, θέλουμε να κρατάει), προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.

Αποσύρουμε και σερβίρουμε σε μπολάκια. Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν.

About The Author