Είπαμε, πρέπει να τρώμε και υγιεινά κάποιες φορές. Υγιεινά όμως, δεν σημαίνει απαραίτητα κι άνοστα. Αυτή η σαλάτα με φακές και τόνο είναι ένα θρεπτικό, χορταστικό πιάτο.

Υλικά

1 φλιτζάνι τσαγιού φακές ψιλές

1 κονσέρβα τόνος σε ελαιόλαδο

1 κουταλιά σούπας έτοιμη σάλτσα pesto

1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

1 κουταλιά σούπας ξύδι

Αλάτι

½ φλιτζάνι του καφέ chives ψιλοκομμένα

1 μπολ-ντάκος (αν δεν βρείτε μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε 6-7 ντακάκια)

Εκτέλεση

Βράζουμε τις φακές σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να μαλακώσουν αλλά να «κρατάνε» λίγο (25’-30’) και τις σουρώνουμε.

Βάζουμε μέσα στο μπολ-ντάκο τις φακές και τον τόνο που τον έχουμε πρώτα στραγγίξει από το λάδι του.

Χτυπάμε στο multi ή σ’ ένα βαζάκι το ελαιόλαδο, το ξύδι το αλάτι και το pesto και περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα. Γαρνίρουμε με τα ψιλοκομμένα chives και σερβίρουμε.