Μια φίλη μου το λέει και σασίμι της τεμπέλας. Το σούσι το λατρεύουμε οικογενειακώς και δεν χάνουμε ευκαιρία να το φτιάξουμε μόνοι μας στο σπίτι ή να πάμε να το απολαύσουμε σε κάποιο εστιατόριο.

Επειδή όμως τα παιδιά το λατρεύουν, είναι υγιεινό και νόστιμο, αυτό το πιάτο το ετοιμάζω τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα κι όλο τσακώνονται ποια θα πρωτοφάει (αν είναι δυνατόν)!

Υλικά

600-800 γραμμάρια φιλέτο φρέσκος σολομός χωρίς πέτσα

Σάλτσα σόγιας

Λίγο σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά με νερό το φιλέτο το σολομού. Το σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας.SalmonSashimi

Μ’ ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε πολύ μικρά και λεπτά κομμάτια και το σερβίρουμε σε πιατέλα.SalmonSashimi4

Το περιχύνουμε με μπόλικη σάλτσα σόγιας κι αν θέλουμε πασπαλίζουμε λίγο σουσάμι και το τσακίζουμε!