Το αγαπημένο φαγητό όπως πρέπει να είναι!

Η ιταλική κουζίνα είναι φημισμένη σε όλο τον κόσμο με κορωνίδα την καρμπονάρα. Σίγουρα έχεις ακούσει πολλά για το πώς να την φτιάξεις παραδοσιακά, ωστόσο δεν τα έχεις καταφέρει μέχρι τώρα. Μην  αγχώνεσαι! Έχουμε την συνταγή…

Για 4 άτομα θα χρειαστείς:

1 πακέτο μακαρόνια (500 γραμ.)

1 πακέτο μπέικον (υπολόγισε 10 κομμάτια)  κομμένο σε κομματάκια

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο καθαρισμένη, ολόκληρη ή σπασμέν)

3 αβγά

3/4 φλυτζ. φρεσκοτριμμένο πεκορίνο ή παρμετζάνο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράσε τα μακαρόνια στα 8-10 λεπτά ώστε να είναι al dente.

Παράλληλα σε ένα τηγάνι βάλε το μπέικον και το σκόρδο, μέχρι να αρχίζει το μπέικον να γίνεται καφέ. Βγάλτε το από τη φωτιά και σε ένα μπολ σπάσε τα τρία αυγά, ρίξε μπόλικο πιπέρι και αλάτι και τα τυριά μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρευστο.

Μόλις ετοιμαστούν τα μακαρόνια, σούρωσέ τα και άδειασέ τα στο τηγάνι με το μπέικον και το σκόρδο, ρίχνοντας και το λάδι. Ανακάτεψέ τα καλά και ρίξτα μετά στο μπολ με τα αυγά. Ανακάτεψε ξανά καλά και η καρμπονάρα είναι έτοιμη!