Μετά από προσωπική παράκληση και κατόπιν απαίτησης του κοινού, όπου κοινό = οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον, η μαμά Βάσω, αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μου και κατά συνέπεια μαζί σας (έχω αλτρουιστικό πνεύμα, το ξέρετε…) τη φανταστική συνταγή της για σνακ με αραβική πίτα που γίνονται ανάρπαστα σε κάθε πάρτι, συγκέντρωση, movie nights, γιατί εκτός του ότι είναι πεντανόστιμα, σε αντίθεση με τα πατατάκια έχουν πολύ λιγότερα λιπαρά και κατά συνέπεια, θερμίδες!

Τι θα χρειαστείτε:

5 – 6 μεγάλες αραβικές πίτες (μια συσκευασία)

5 κουταλιές λάδι ή μισό ποτηράκι

1 κουτ.γλ.μουστάρδα

1 κουτ.γλ. μέλι

Ρίγανη ή πάπρικα

Αλάτι

Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τις αραβικές πίτες με ένα ψαλίδι . Ανοίγουμε τη λωρίδα και σχηματίζεται κενό στη μέση γιατί θέλουμε να μην είναι κολλημένες οι δύο πλευρές.

Αναμειγνύουμε στο μιξεράκι ή πολύ καλά με το χέρι το λάδι, τη μουστάρδα, το μέλι, τη ρίγανη ή την πάπρικα και το αλάτι.

Κόβουμε τις λωρίδες κομματάκια.

Ραντίζουμε τα κομματάκια της πίτας με το μείγμα των υλικών και τα ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε να ποτιστούν όλα τα κομματάκια με το μείγμα.

Τα απλώνουμε σε ένα ταψί, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, ένα ένα ξεχωριστά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 200 βαθμούς για πέντε λεπτά.

Η συνταγή βήμα-βήμα σε φωτογραφίες:

Super super tip: Για να διατηρούνται τραγανά τα σνακ, τα φυλάμε μέσα σε μια μαξιλαροθήκη που δεν χρειαζόμαστε γιατί αν συντηρηθούν σε τάπερ θα μαλακώσουν.

Δοκιμάστε τη συνταγή και θα με ευγνωμονείτε!

Ευχαριστώ μαμά!