Μία πεντανόστιμη και υγιεινή σούπα. Ότι πρέπει για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Υλικά

1 μικρό φρέσκο μπρόκολο

100 γραμμάρια βούτυρο

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

3 φλιτζάνια τσαγιού νερό

3 φλιτζάνια τσαγιού γάλα φρέσκο

2 κύβους ζωμό κοτόπουλου

2 φλιτζάνια τσαγιού κίτρινα, τριμμένα τυριά (ταιριάζει πολύ και το τσένταρ)

Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το μπρόκολο, το κόβουμε και κρατάμε μόνο τα λουλουδάκια του (τα πράσινα πάνω-πάνω). Τα ζεματίζουμε μέσα σε καυτό, αλατισμένο νερό για περίπου 10’ μέχρι να μαλακώσουν αρκετά (αλλά να μην διαλύονται).

Λιώνουμε το βούτυρο σε μία μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε καλά για 2’ σε χαμηλή φωτιά.

Δυναμώνουμε πάλι τη φωτιά, και προσθέτουμε το νερό , το γάλα, τους κύβους, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε καλά και μόλις πάρει μία βράση χαμηλώνουμε ξανά τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10’.

Προσθέτουμε τα λουλουδάκια του μπρόκολου και τα τυριά και σιγοβράζουμε για άλλα 5’.

Σερβίρουμε αμέσως κι αν θέλουμε προσθέτουμε επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι.