Αυτή η σούπα μπορεί να σας βγάλει ασπροπρόσωπους ακόμα και σαν πρώτο πιάτο σε ένα γιορτινό τραπέζι.

Υλικά

1 κιλό κολοκυθάκια

½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

50 γραμμάρια βούτυρο

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη ξερή

100 γραμμάρια τυρί ροκφόρ

1 λίτρο νερό

2 κύβους λαχανικών

1 μικρή κρέμα γάλακτος Light

Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα κολοκύθια, τα καθαρίσουμε και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο σε μία μεγάλη κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε τα κολοκύθια, το νερό, τους κύβους, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι (προσοχή, επειδή το ροκφόρ είναι αρκετά αλμυρό δεν πρέπει να βάλετε πολύ αλάτι). Ανακατεύουμε καλά για να διαλυθούν οι κύβοι.

Μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30’. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ροκφόρ κομμένο σε μικρά κομματάκια κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.

Κατεβάζουμε τη σούπα από τη φωτιά και την πολτοποιούμε με ένα minipimer μέχρι να γίνει εντελώς λεία.

Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις πάρει μία βράση αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.

Σημείωση:δεν σας αρέσει το ροκφόρ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 200 γραμμάρια τυρί κρέμα. Σε αυτή την περίπτωση η γεύση θα είναι πιο απαλή και θα χρειαστείτε περισσότερο αλάτι.