Υλικά:

·  750 γρ. σπαγγέτι

·  450 γρ. μέτριες γαρίδες με το κέλυφος, χωρίς το κεφάλι

·  3 κ.σ. ελαιόλαδο

·  1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

·  1/8 κ.γλ. ψιλοκομμένο peperoncino

·  αλάτι

Εκτέλεση:

Βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το σκόρδο, το αφήνουμε να ροδίσει για 30 δευτερόλεπτα και το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα. Προσθέτουμε τις γαρίδες, το peperoncino και λίγο αλάτι και ψήνουμε για 3 λεπτά ανακατεύοντας καλά, μέχρι οι γαρίδες να αποκτήσουν ένα φωτεινό ροζ χρώμα. Αφήνουμε λίγο μείγμα στην άκρη για το γαρνίρισμα.

Αλατίζουμε το νερό που βράζει και ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά al dente. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο μείγμα με τις γαρίδες. Σερβίρουμε σε πιατέλα, γαρνίροντας με το μείγμα που αφήσαμε στην άκρη.

Για 6 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά

Φωτογραφία: Τάσος Αντωνίου, Twentyseven Creative Lab

Βρήκαμε τη συνταγή στο Mama Peinao