Ο σιροπιαστός μπακλαβάς συναντά τη γλύκα του πορτοκαλιού και ο συνδυασμός είναι μοναδικός. Ένα πρωτότυπο πάντρεμα υλικών που θα ενθουσιάσει!

Υλικά

  • 2 πακέτα φύλλα Βηρυτού για μπακλαβά
  • 250 γρ. βούτυρο και φρέσκο αρωματικό
  • 250 γρ. καρύδια αλεσμένα
  • 2 κ.σ ζάχαρη
  • κανέλα γαρύφαλλο
  • 10 φέτες πορτοκάλι  ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ταχίνι

Για το σιρόπι

  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 800 γρ νερό
  • χυμό από μισό λεμόνι

Σε ένα ταψί προσαρμόζουμε τα φύλλα κρούστας. Χρησιμοποιούμε ένα πακέτο για βάση λαδώνοντας κάθε 3 φύλλα. Αφού τελειώσουμε το ένα πακέτο ρίχνουμε το ταχίνι, τα πορτοκάλια, τα καρύδια, τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Κλείνουμε με το δεύτερο πακέτο, χαράζουμε τα κομμάτια και ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Περιχύνουμε το μπακλαβά μας με το λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να ροδίσει.

Για το σιρόπι: Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει και ανακατεύουμε συνεχώς. Σιροπιάζουμε το μπακλαβά μας. Είτε ο μπακλαβάς είτε το σιρόπι πρέπει να είναι κρύο ώστε να παραμείνουν τα φύλλα τραγανά.

Συνταγή: Άννα Σιγάλα, Ζαχαροπλαστείο Πολίτισσα