Αυτή η μηλόπιτα είναι το αγαπημένο γλυκό του αγαπημένου μου και το έχει άρρηκτα συνδεδεμένο με την παιδική του ηλικία. Μετά λοιπόν από δεκάδες δοκιμές διαφόρων συνταγών για μηλόπιτα, έχουμε καταλήξει σε αυτή που αγαπάμε να «τσακίζουμε».

Υλικά

1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

200 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη + λίγο ακόμη για το ταψί

4 μήλα

κανέλα σκόνη

Για τη ζύμη

3 αυγά

1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

1 ½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 φακελάκι baking powder

1 σφηνάκι λικέρ κανέλα (ή κονιάκ αν προτιμάτε)Tarte-Tatin-On-Serving-Platter

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα απλώνουμε σε βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί. Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και αρκετή κανέλα. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το βούτυρο και το σκορπίζουμε πάνω στα μήλα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15’ στους 200ο στη χαμηλή σχάρα.

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει μια  ρευστή ζύμη.

Ρίχνουμε τη ζύμη πάνω στα μήλα που ψήσαμε και την απλώνουμε ομοιόμορφα.

Χαμηλώνουμε  το φούρνο στους 180ο και ψήνουμε για άλλα 20’-30’. Μόλις ψηθεί, το αναποδογυρίζουμε σε ένα μεγαλύτερο ταψί, το ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα και να καραμελωθούν τα μήλα.

Σερβίρουμε τη μηλόπιτα μόλις κρυώσει. Αν θέλουμε στο σερβίρισμα προσθέτουμε και μία μπάλα παγωτό βανίλια.