ΥΛΙΚΑ

  • 375g νούντλς ρυζιού πλατιά (Rice stick 454gr 5mm Cock)
  • 6 φρέσκα κρεμμύδια
  • 3 μικρές πιπεριές τσίλι (Dried chili whole small 100gr Cock)
  • 2 φιλέτα κοτόπουλο στήθος κομμένο σε μπουκίτσες
  • 500g γαρίδες
  • 50g φυστίκια
  • 350g τυρί σόγιας (Tofu firm 349gr Morinaga)
  • 200g φύτρες φασολιού (Bean sprouts 425gr Cardinal)
  • 4 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιανδρο
  • 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο
  • 6 κουταλιές της σούπας φυστικέλαιο (Peanut oil 750ml Levo)
  • 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 6 κουτάλια της σούπας χυμό λάιμ
  • 4 κουταλιές της σούπας σάλτσα ψαριού (Fish sauce 200ml Cock)
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας (Soy sauce 296ml Kikkoman)
  • 6 κουταλιές της σούπας σάλτσα πάντ τάι (Pad thai sauce 250ml Exotic Food)
  • 2 καρότα
  • 250g σπαράγγια σε κονσέρβα (Asparagus 430gr Golden Flower)
  • Λάιμ κομμένο σε φέτες

EKTEΛΕΣΗ

Μουσκεύουμε σε ζεστό νερό τα νούντλς ρυζιού για 2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσουν. Κόβουμε το κρεμμυδάκι σε μεγάλα κομμάτια. Ψιλοκόβουμε τον κολίανδρο και τον δυόσμο. Κόβουμε τα καρότα σε λωρίδες. Κόβουμε το τόφου σε κύβους. Στο γουόκ ζεσταίνουμε το φυστικέλαιο και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο. Μόλις τσιγαριστεί το κοτόπουλο προσθέτουμε τις γαρίδες στο γουόκ και τις μαγειρεύουμε. Μόλις το κοτόπουλο και οι γαρίδες πάρουν χρώμα προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και τις σάλτσες. Τα προσθέτουμε όλα μαζί και προσθέτουμε το τόφου. Τελευταία προσθέτουμε τα νούντλς και ανακατεύουμε ξανά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας λίγο τριμμένο φυστίκι σε κάθε μερίδα και μία φετούλα λάιμ.noodles

Bρείτε τα υλικά που χρειάζεστε για συνταγές ασιατικής κουζίνας στο Wok Shop