Για την παρέα, τα παιδιά και όχι μόνο….

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:

½ κιλό αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)

250γρ. βούτυρο μαργαρίνη

220γρ. γιαούρτι

150γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:

300γρ. τυρί φέτα τριμμένη

λευκό πιπέρι

λίγο σουσάμι

1 ασπράδι αυγού

λίγο βούτυρο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα σε μια λεκάνη. Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στο αλεύρι. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το τριμμένο τυρί και ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να αποκτήσουμε μια αφράτη ζύμη.

Στη συνέχεια σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ‘‘ξεκουραστεί’’.

Κατόπιν ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε τη φέτα και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι το μείγμα να γίνει ένας σφιχτός πολτός. Ζυμώνουμε και πάλι τη ζύμη για λίγο, αλευρώνουμε τον πάγκο της κουζίνας, παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης και ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο χοντρό. Χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι, κόβουμε στρογγυλά κομμάτια φύλλου, με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγη γέμιση και την τοποθετούμε στο κέντρο του φύλλου. Διπλώνουμε, πιέζουμε τις άκρες & ενώνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου.

Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε βουτυρωμένο ταψί, τα αλείφουμε με ασπράδι αυγού, χτυπημένο ελαφρά με λίγο νερό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 25΄-30΄