Η 70η απονομή Χρυσών Σφαιρών ανήκει ήδη στο παρελθόν. Η μεγάλη βραδιά πραγματοποιήθηκε στο Beverly Hilton στο Λος Άντζελες, με τους μεγαλύτερους αστέρες του διεθνούς jet set, και φυσικά από το υπέρλαμπρο event δε θα μπορούσε να λείπει ένα εξίσου μεγαλειώδες μενού.

Ο executive chef του Beverly Hilton Suki Sugiura και ο chef patissier Thomas Henzi υποδέχτηκαν τις απαστράπτουσες προσωπικότητες με ένα εξαιρετικά ιδιαίτερο μενού, με θέμα την ηλιόλουστη πολιτεία της Καλιφόρνια και ένα «παγκόσμιο twist». Το μενού αποτελούνταν από τρία λιτά και εκλεπτυσμένα ταυτόχρονα πιάτα, τα οποία μάλλον ήταν σπαζοκεφαλιά για τους σεφ καθώς χρειάστηκαν έξι ολόκληρους μήνες για να αποφασίσουν τις τελικές γευστικές προτάσεις.

Οι νικητές της βραδιάς Anne Hathaway, Jessica Chastain, Daniel Day-Lewis, Hugh Jackman, Ben Affleck, Ed Harris, Adele, μεταξύ των άλλων βραβευμένων, καθώς και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τα εξής πιάτα:

Ορεκτικά: Ψητή αγκινάρα με μους από μάραθο, ντομάτα και λεμόνι & τάρτα με πουρέ ιαπωνικής κολοκύθας Kabocha και καπνιστή λιαστή ντομάτα & κατσικίσιο τυρί με πιπέρι και μέλι.

Κυρίως πιάτο: Ελιά μπριζόλα μοσχαρίσια και γλυκές πιπερίτσες τουρσί & λαβράκι από τον Ειρηνικό Ωκεανό μαριναρισμένο σε ελιές και πορτοκάλι Καλιφόρνιας και καραμελωμένη μέντα και μάραθο.

Επιδόρπιο με τρία γλυκίσματα: Μους cappuccino, σαγκουίνι & σοκολατένιο γλυκό με αλατισμένη καραμέλα.

Οι καλεσμένοι συνόδευσαν το υψηλής γαστρονομίας γεύμα με σαμπάνια Grand Vintage Moet et Chandon του 2004. Τα τραπέζια διακόσμησαν συνθέσεις από κόκκινα τριαντάφυλλα του διάσημου διακοσμητή στο Hollywood, Mark Held.

Άννα Ευθυμίου