Η γλυκοπατάτα είναι μια οικονομική και νόστιμη, φυσική τροφή με ιδιαίτερη θρεπτική αξία αφού είναι πλούσια σε βιταμίνη C – ό,τι πρέπει δηλαδή για την πρόληψη κρυολογημάτων και ιώσεων – βιταμίνη D που θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και τη γενική υγεία, αλλά και σίδηρο.

Σίδηρο περιέχει και το σπανάκι, όπως και βιταμίνες A,B,C, φυτικές ίνες, μαγγάνιο, φυλλικό οξύ και ασβέστιο, καθιστώντας το μια υπερτροφή.

Όταν το σπανάκι με τη γλυκοπατάτα, δύο super foods δηλαδή, συνδυαστούν με τα πολύ γευστικά ζυμαρικά τορτελίνια με τυρί (τυρί=ασβέστιο), τότε έχουμε το πιο θρεπτικό και νόστιμο πιάτο ζυμαρικών της χειμερινής σεζόν.

Υλικά (4 μερίδες περίπου)

1 κ.σούπας ελαιόλαδο

1 μεγάλη γλυκοπατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους

1 κ. σούπας ψιλοκομμένο, φρέσκο δεντρολίβανο

1/2 κουταλάκι αλάτι Kosher

1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών

1 μικρό σπανάκι ή 1 μεγάλο ματσάκι σπανάκι , πλυμένο και κομμένο σε χούφτες

1 πακέτο τορτελίνια με γέμιση τυριών

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά .

Ανακατεύουμε τους κύβους γλυκοπατάτας, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι . Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ανακατεύουμε περιστασιακά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι οι γλυκοπατάτες να αρχίσουν να μαλακώνουν.

Σηκώνουμε το καπάκι και προσθέτουμε το ζωμό στο τηγάνι, ξύνοντας τον πάτο του τηγανιού με μια σπάτουλα για να διαλυθούν τα κομμάτια που έχουν αρχίσει να κολλούν . Προσθέτουμε σταδιακά το σπανάκι σε χούφτες , ανακατεύοντας και φροντίζοντας οι πρώτες μερίδες σπανάκι να μείνουν στον πάτο, πριν προσθέσουμε τις επόμενες. Ανακατεύουμε περιστασιακά αφήνοντας να πάρει βράση το μείγμα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα τορτελίνια και ανακατεύουμε συχνά, για 10 έως 15 λεπτά , έως ότου τα τορτελίνια να αποκτήσουν όγκο και να μαλακώσουν.

Σερβίρουμε αμέσως.συνταγή τορτελίνια