Μπορεί να συναντήσετε πολλές ράτσες σκυλών στη ζωή σας, είναι όμως κάποια breeds που αξίζει να τα θαυμάσετε έστω και σε φωτογραφία. Σπάνια, όμορφα και ξεχωριστά, τα παρακάτω σκυλιά μοιάζουν πολύ με κάποια που ίσως έχουμε δει, ανήκουν όμως σε ειδικές φυλές με μοναδικά χαρακτηριστικά που τα κάνουν ακόμα πιο αξιολάτρευτα.

Swedish Vallhund

Swedish-Vallhund1

Έχοντας απειληθεί με αφανισμό στη Σουηδία, το swedish vallhund ειδικεύεται στο να πιάνει μικρά ζωάκια, να παίζει με τους ιδιοκτήτες του και να προσέχει το σπίτι σας φύλακας.

Bedlington Terrier

Έχει πολύ δυνατό γαύγισμα, επίμονο χαρακτήρα και είναι καλό με τα παιδιά, τα οποία και υπεραγαπά. Μοιάζει αρκετά με προβατάκι, όμως μια πιο προσεκτική ματιά φανερώνει ένα συγγενή terrier με ιδιαίτερη προσωπικότητα.

Tibetan Mastiff

Tibetan-Mastiff1

Δεν του αρέσουν οι καλεσμένοι στο σπίτι, ενώ έχει συνηθίσει να φυλάει κάθε λογής οίκημα σα γνήσιος φύλακας. Απαιτεί αρκετή εκπαίδευση προκειμένου να μην είναι επιθετικό.

Catalburun

Catalburun

Είναι γνωστό για τη δυνατή του όσφρηση (εξού και η ιδιαίτερη μύτη) καθώς και γοα το πόσο καλός κυνηγός είναι. Θα το βρείτε αποκλειστικά και μόνο στην Τουρκία.

Catahoula Cur

Azawakh1

Άτακτο και ζημιάρικο, μπορεί να σας μασίσει τα έπιπλα και να κάνει κάθε λογής σκανταλιές. Εάν δεν είστε επιβλητικός ιδιοκτήτης, μην το σκεφτείτε καν!