Όσοι παντρεύεστε τώρα κοντά σας ευχόμαστε από τώρα βίον ανθόσπαρτον. Σίγουρα πετάτε στα σύννεφα και αισθάνεστε τρισευτυχισμένοι. Ωστόσο, χωρίς να θέλουμε να σας ρίξουμε το ηθικό και να σας χαλάσουμε την διάθεση, σας λέμε πως η πιθανότητα να αντιμετωπίσετε στην πορεία άλυτα προβλήματα και να καταλήξετε σε διαζύγο έχει μεγαλώσει πολύ με το πέρασμα των χρόνων. Η ημέρα του γάμου ήταν η πιο ευτυχισμένη στη ζωή πολλών ανθρώπων, όμως για ορισμένους απ’ αυτούς… αναπόφευκτα ήρθε και η στιγμή του χωρισμού, μία δυσάρεστη και σκληρή πραγματικότητα. That’s life.
Βέβαια, υπάρχουν ορισμένες πόλεις και χώρες στον κόσμο στις οποίες οι γάμοι αντέχουν μεγάλο χρονικό διάστημα και κρατάνε αισθητά περισσότερο από άλλα μέρη του κόσμου, όπου πριν καλά καλά μαζέψουν το ρύζι από την εκκλησία, έχει ξεκινήσει ο πρώτος μεγάλος τσακωμός που ραγίζει το γυαλί. Ίσως να έχει να κάνει με την ατμόσφαιρα, ίσως με την ιδιοσυγκρασία των κατοίκων, ίσως να είναι ένα αποτέλεσμα πολλών και διαφορετικών παραγόντων.
Εάν λοιπόν θέλετε να κρατήσει ο γάμος σας για πολλά χρόνια, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πακετάρετε και να ξεκινήσετε προς σ’ αυτά τα μέρη!
Δείτε παρακάτω πόσο διαρκεί ο γάμος σε 10 χώρες ανά τον κόσμο συν το ποσοστό διαζυγίων σ’ αυτές και κάντε αναλόγως τα πλάνα σας.

10. Ρώμη, Ιταλία
18 χρόνια – 30.7%

9. Οτάβα, Καναδάς  
13. 8 χρόνια – 48%

8. Παρίσι, Γαλλία
13 χρόνια – 55%

7. Νέα Υόρκη, Αμερική
12.2 χρόνια – 41%

6. Σίδνευ, Αυστραλία
12 χρόνια – 43%

5. Mέξικο Σίτι, Μεξικό
12 χρόνια – 15%

4. Τόκιο, Ιαπωνία
11 χρόνια – 36%

3. Λονδίνο, Αγγλία
11 χρόνια – 42%

2. Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική
11 χρόνια – 31.2%

1. Ντόχα, Κατάρ
5.5 χρόνια – 38%

Για περισσότερα στατιστικά επάνω στους γάμους και στα διαζύγια κάθε χώρας, τσεκάρετε εδώ Hopes & Fears.