Τα χρήματα δεν πρόκειται να σε κάνουν περισσότερο ευτυχισμένη αλλά θα μειώσουν τη στενοχώρια και ναι μεν δεν θα σε ανεβάσουν «ψηλά στον ουρανό» αλλά θα κάνουν την ζωή σου λίγο πιο φωτεινή..όχι πολύ μην παραμυθιάζεσαι! Απλώς θα «σκεπάσουν» τα αληθινά προβλήματα.

Και αυτό προέκυψε μετά από έρευνα που έγινε σε Βρετανικό Πανεπιστήμιο που έθεσε το ερώτημα «Τα χρήματα μπορούν να αγοράσουν την αληθινή ευτυχία»;

Οι ερευνητές με επικεφαλής τον απόφοιτο Kostadin Kushlev έριξαν μια ματιά σε αρχεία και δεδομένα του 2010 στα οποία 12,291 κάτοικοι Αμερικής ρωτήθηκαν για το εισόδημα και την συναισθηματική τους κατάσταση.

Αυτοί που έβγαζαν περισσότερα χρήματα δεν είχαν τόση θλίψη σε σύγκριση με αυτούς που είχαν μικρότερο εισόδημα. ΑΛΛΑ! Αυτό δεν είχε να κάνει με το σύνολο της ζωής τους όσο με την καθημερινότητα.

Δηλαδή- σε καθημερινή βάση ήταν λίγο πιο χαρούμενοι- αλλά στο τέλος της ημέρας «χάλια μαύρα».

Ο Kushlev δήλωσε:

«Τα χρήματα μπορούν να διώξουν – για μία στιγμή- την θλίψη αλλά δεν μπορούν να επηρεάσουν ριζικά και να αυξήσουν τον τρόπο της αληθινής ευτυχίας» και συνέχισε «η μείωση της θλίψης δεν σημαίνει οτι αυξάνεται η χαρά και οι ανέμελες μέρες».

Μπορείς λοιπόν να αγοράσεις ρούχα, καλλυντικά, αυτοκίνητα, αξεσουάρ και ό,τι άλλο επιθυμείς αλλά θα ανησυχείς για πάντα για τον τρόπο συντήρησης των κεκτημένων.