Ο Bill Murray είναι ένας από τους αυθεντικά «τρελούς» του Hollywood, ένας απίθανος τύπος που ο αυθορμητισμός του έχει γράψει ιστορία με αμέτρητα περιστατικά να πιστοποιούν τον απολαυστικά ιδιαίτερο χαρακτήρα του. Ο George Clooney από την άλλη είναι ένας από τους μεγαλύτερους πλακατζήδες του Hollywood με τις φάρσες του να έχουν «τρομοκρατήσει» διάσημους και διάσημους αστέρες. Η γνωριμία τους ήταν μία ιδανική συνύπαρξη, ένα μοναδικό happening σκηνικών.

Ο 65χρονος ηθοποιός που έχει ετοιμάσει ένα special Χριστουγεννιάτικο show στο Netflix, το A Very Murray Christmas – και που όπως έχει πει έχει δύο φωνές που ακούει, την εσωτερική που του λέει πως είναι ο “Bill Murray” o σταρ και την «εξωτερική» που του λέει πως είναι ο εαυτός του, ο απλώς Bill- μίλησε για τον Clooney σε συνέντευξή του στο Vanity Fair. Και ήταν όπως πάντα απολαυστικός στις περιγραφές του.

“Μιλάμε είναι ένας τόσο απίστευτα, τρελά γοητευτικός, όμορφος κινηματογραφικός αστέρας που είναι εξωφρενικό. Και μόνο που το σκέφτομαι με πιάνουν τα γέλια”.

Τα γέλια που τα έχουν βάλει πολλές φορές με τον Clooney, όπως συνέβη άλλωστε και την πρώτη φορά που συναντήθηκαν, στο φεστιβάλ των Καννών. Ήταν μετά την προβολή του Lost in Translation όταν οι δυο ηθοποιοί “κόλλησαν” αμέσως αφού διαπίστωσαν πως είχαν την ίδια αίσθηση του χιούμορ. Και φρόντισαν να ξεφύγουν εντελώς σ’ ένα πάρτι όπου αποφάσισαν να κάνουν μία φάρσα σ’ έναν φίλο τους. Τον έβαλαν σ’ ένα καροτσάκι και τον έτρεχαν για ώρα μέχρι να τον πετάξουν μέσα στην πισίνα!
Την επόμενη μέρα ο γιος του Murray ρώτησε τον πατέρα του εάν ήταν αλήθεια όλα αυτά που έγραφαν οι εφημερίδες πως οι δυο τους είχαν ξεσαλώσει, με εκείνον να του λέει πως είναι ντροπή που πιστεύει τα ψέμματα που γράφουν οι εφημερίδες.
“Περίμενα πως είσαι καλύτερος για να ασχολείσαι με τέτοια πράγματα. Πως γίνεται να τα πιστεύεις αυτά;” τον ρώτησε ο Murray. “Γιατί υπάρχουν φωτογραφίες” θα του απαντήσει εκείνος. Έκτοτε η φιλία και οι πλάκες τους είναι καλύτερες από ποτέ.

Ο Clooney όπως ήταν φυσικό είναι ένας από τους βασικούς καλεσμένους του show του Murray που θα ξεκινήσει να προβάλλεται στο Netflix στις 4 Δεκεμβρίου. Το σκηνοθετημένο από την Sofia Coppola project θα είναι στο στυλ των παλιών variety shows των 50s, 60s και 70s με τραγούδια και πρόζα. Άλλοι διάσημοι που θα εμφανιστούν σ’ αυτό είναι οι Rashida Jonesm Paul Shaffer, Chris Rock και η Miley Cyrus.