Πόσες φορές έχετε πει ψέμματα για να μην πάτε στην δουλειά; Τι δικαιολογίες σκαρφιστήκατε για να μην σηκωθείτε καν από το κρεβάτι; Το έχουμε κάνει όλοι και δεν χρειάζονται ντροπές. Εδώ δεν είχαν αυτοί που σκέφτηκαν τα απίστευτα για να πουν στα αφεντικά τους και μάλιστα περίμεναν να τους πιστέψουν κιόλας!
Από τις 12 Αυγούστου μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου, το CareerBuilder έκανε μία έρευνα ανάμεσα σε 3.321 full time εργαζόμενους και 2.325 managers από κάθε είδους εταιρεία, μικρή ή πολυεθνική για να ανακαλύψει διάφορα στοιχεία όσο αφορά την “κοπάνα”.

Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, ίσως και αναμενόμενα. Το 38% των εργαζομένων που πήραν τηλέφωνο και δήλωσαν άρρωστοι ήταν φυσικά μια χαρά στην υγεία τους, ένα νούμερο που ανέβηκε από το 28% της περασμένης χρονιάς.
Από αυτούς το 27% είπε πως είχαν ραντεβού με τον γιατρό, ένα άλλο 27% πως απλώς δεν είχαν όρεξη για δουλειά (!!!), το 26% πως ήθελε να χαλαρώσει (!), το 21% πως ήθελε να κοιμηθεί παραπάνω (!), ενώ ένα 12% έριξε το φταίξιμο στον καιρό. Οι μήνες που φαίνεται πως εμπνέουν τους κοπανατζήδες είναι ο Δεκέμβριος (20%), ο Ιανουάριος (15%) και ο Φεβρουάριος (14%).

1346650949019_8029286
Κι όμως δεν σταματάμε εδώ. Υπήρξαν και άλλοι που έγιναν πολύ πιο ευρηματικοί και έδωσαν πραγματικά ρέστα στις δικαιολογίες. Είναι αυτοί που κάνουν το “έχω γρίπη” να φαντάζει ότι πιο πεζό ξεστομίσαμε ποτέ. Διαβάστε και “θαυμάστε”!

Υπάλληλος κατηγόρησε την γιαγιά του πως τον δηλητηρίασε με χοιρινό. 
Υπάλληλος είπε πως είχε φρακάρει κάτω από το κρεβάτι. 
Υπάλληλος είπε πως έσπασε το χέρι του ενώ προσπάθησε να πιάσει ένα σάντουιτς που έπεφτε από το τραπέζι. 
Υπάλληλος είπε πως το σύμπαν του έλεγε να πάρει μία μέρα ρεπό. 
Υπάλληλος είπε πως η γυναίκα του ανακάλυψε πως την απατούσε και πέρασε τη μέρα του βγάζοντας τα πράγματα από τα σκουπίδια.
Υπάλληλος είπε πως χτύπησε πως το μάτι της ενώ χτένιζε τα μαλλιά της. 
Υπάλληλος είπε πως η γυναίκα του έβαλε όλα τα εσώρουχα του για πλύσιμο. 
Υπάλληλος είπε πως πήγαινε στην παραλία επειδή ο γιατρός του είπε πως χρειαζόταν περισσότερη βιταμίνη D. 
Υπάλληλος είπε πως η γάτα της κόλλησε μέσα στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου. 

Απίστευτοι ε; Πάντως εάν όντως ξεκινήσετε για την παραλία, είτε γιατί χρειάζεστε περισσότεροι βιταμίνη ή επειδή έτσι απλά βαριέστε, μην ανεβάσετε φωτογραφίες σας στο Facebook γιατί ένα στα τρία αφεντικά τσεκάρουν τα social media για να δουν εάν λέτε αλήθεια. Α, και μόλις το 22% των αφεντικών απέλυσαν κάποιον ακόμα και όταν ανακάλυψαν πως έλεγε ψέμματα. Οπότε ίσως να θέλετε να το παρατραβήξετε και να βασιστείτε στην καλή του την καρδιά.

Για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα υπάρχει και η άλλη πλευρά. Εκείνο το 54% που πήγε στην δουλειά ακόμα κι αν ήταν πολύ άρρωστο, ενώ ένα 48% είπε πως δεν είχε περιθώρια να χάσει το μεροκάματo μίας ημέρας. Αν τους συγκρίνεις με τους παραπάνω αυτοί μέχρι αύξηση αξίζουν, έτσι δεν είναι αφεντικό;