To περιοδικό GQ κάνει τους τελευταίους μήνες αφιερώματα στις διατροφικές συνήθειες των πιο διάσημων και όχι μόνο αθλητών του κόσμου. Φυσικά δεν θα μπορούσε να ξεφύγει ο Usain Bolt, το μεγαλύτερο όνομα του κλασικού αθλητισμού και ταχύτερος άνθρωπος στον πλανήτη, κάτοχος οποιουδήποτε ρεκόρ υπάρχει στις ταχύτητες.
Για τον Τζαμαϊκανό έχουν γραφτεί σελίδες από σελίδων για τα κατορθώματά του. Αυτό όμως που δεν γνώριζε ο περισσότερος κόσμος είναι η διατροφή που ακολουθεί για να διατηρείται σ’ αυτά τα υψηλότατα επίπεδα. Και εκεί που κάποιος θα πίστευε πως αυτή η μηχανή των ρεκόρ θα πρέπει να καταναλώνει ξεχωριστές τροφές, σούπερ προϊόντα και ιδιαίτερες συνταγές, αυτός τρώει τα πλέον συνηθισμένα φαγητά. Λοιπόν έχουμε και λέμε:

Πρωινό: Σάντουιτς με αυγά
Μεσημεριανό: Ζυμαρικά και κορν μπιφ
Μέσα στη μέρα: Μάνγκο, ανανά και μήλα
Δείπνο: Dumplings, ψητό κοτόπουλο

Ο Bolt μάλιστα έχει τον δικό του σεφ που του ετοιμάζει αυτά τα όχι και τόσο εντυπωσιακά γεύματα. Όσο για το τι κάνει όταν έχει λιγούρες (τρελαίνεται για φτερούγες κοτόπουλου), απλά κοιτάζει από την άλλη πλευρά. Το πλέον δύσκολο όπως παραδέχεται. Το ξέρουμε από πρώτο χέρι Usain αλλά εμείς δεν είμαστε τόσο δυνατοί όπως εσύ και “λυγίζουμε”…