Πρόσφατα η Jane Fonda βρέθηκε στις Κάννες για την ταινία του Paolo Sorrentino, Youth, στην οποία κατά γενική ομολογία έκλεψε την παράσταση με την σύντομη εμφάνισή της. Της έφτασαν 5 λεπτά για να τραβήξει την προσοχή, κάτι που κάνει συνέχεια τελευταία με τις εμφανίσεις της, οι οποίες αποκαλύπτουν μία εξαιρετικά κομψή και γοητευτική, 77χρονη παρακαλώ πολύ γυναίκα. Η οποία όπως είπε στην Guardian είναι τρία χρόνια μεγαλύτερη ηλικιακά από τον πατέρα της όταν εκείνος πέθανε και της αρέσει πολύ να υποβαθμίζει την γεροντοφοβία που πιάνει τους ανθρώπους όταν περνούν τα χρόνια.

“Κοιτάζοντας την ηλικία απ’ έξω είναι τρομακτική. Όταν όμως είσαι “μέσα” στην ηλικία, και είμαι πολύ “μέσα” σ’ αυτή, δεν είναι καθόλου. Χρειάζεσαι ωριμότητα για να το μάθεις αυτό, όμως είναι σημαντικό να ανακαλύπτεις τι πρέπει να κάνεις για τον εαυτό σου καθημερινά για αποσυμπίεση. Μου αρέσει να βοηθάω νεότερες γυναίκες να φοβούνται λιγότερο το να πλησιάζουν  στο θάνατο. Είμαι 77 αλλά γεμάτη νιάτα. Έχω πάθος για τη ζωή. Έχω περιέργεια. Είχα πάντα πολύ ενέργεια… Έχω έναν ψεύτικο γοφό, γόνατο, αντίχειρα. Έχω περισσότερο μέταλλο μέσα μου από μία βιονική γυναίκα, όμως μπορώ να κάνω ακόμα Pilates”. 
Και όσο αφορά το θέμα των πλαστικών, δεν τις βλέπει ως τη μία και μοναδική λύση, αλλά ούτε και ένα θέμα για το οποίο θα πρέπει να ντρέπεται κανείς.
“Θα ήθελα να ήμουν πιο γενναία και να μην έκανα πλαστικές επεμβάσεις, αλλά νομίζω πως κέρδισα μία δεκαετία. Ο κίνδυνος με τις πλαστικές είναι να πεις “Α, αυτό είναι καλό, ας κάνω κι άλλο”. Μπορεί να γίνει εθισμός”.