Δύο θεοτρελές φυσιογνωμίες ένωσαν τις δυνάμεις τους και στήνουν την stand up comedy παράσταση, ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας στο Ρυθμό Stage, ή αλλιώς «η χειρότερη παράσταση της χρονιάς βρήκε στέγη». Ο γνωστός και μη εξαιρετέτος Σωτήρης Καλυβάτσης, μέλος φυσικά των Αμάν και από εκεί και πέρα σόλο οδοστρωτήρας, και ο ικανότατος τόσο στο κείμενο όσο και στην σύνθεση Στέλιος Κάτσαρης, «αφού φίλησαν κατουρημένες ποδιές, πουλήθηκαν σε Γερμανούς και δοσίλογους και κοιμήθηκαν με δανειστές και εταίρους», συνεχίζουν να παρουσιάζουν στις 14 & 21 Φεβρουαρίου ένα stand-up comedy που είναι βασισμένο στο μύθο του Αισώπου και στο οποίο δεν γελάει κανένας. Λεπτομέρειες παρακάτω….

Πως προέκυψε η ιδέα για την παράσταση; Μέσα από γέλια ή πολύ σοβαρές καταστάσεις;
Περάσαμε 8 μήνες διεργασιών με καθημερινή πολύωρη ενασχόληση, συναντήσεις, ραντεβού με υψηλόβαθμα στελέχη πολυεθνικών, ακολουθώντας  τα πιο απόκρυφα μονοπάτια του marketing καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα προϊόν για όλη την οικογένεια! Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας τώρα και σε υγρό πιάτων!

Η γνωριμία σας ήταν απρόοπτη ή προμελετημένο σχέδιο;
Ένα προμελετημένο σχέδιο του σύμπαντος. Όλη η αλήθεια θα αποκαλυφθεί στο σατιρικό δίσκο που ετοιμάζουμε!

Ποιος είναι ο Τζίτζικας και ποιος ο Μέρμηγκας; Απευθύνεστε σε κάποιους συγκεκριμένα;
Εναλλασσόμαστε τους ρόλους του τζίτζικα και του μέρμηγκα ανάλογα με τις ανάγκες τις παράστασης Μην ξεχνάτε stand up comedy κάνουμε. Απευθυνόμαστε σε όλους όσους μπορούν να ανακαλύψουν το ρόλο τους σε αυτή την ιστορία.

Πόσο εξοικειωμένο είναι το ελληνικό κοινό με το stand up comedy;
Εξοικειωμένο δεν είναι, εξοικειώνεται όμως εύκολα γιατί έχει χιούμορ και είναι ευμετάβλητο και ευπροσάρμοστο.

Οι τελευταίες γενιές, ακόμα και η νεότερη γενιά, μιλάει πολύ και κάνει λίγα. Πως θα αλλάξει αυτό;
Οι τελευταίες γενιές προσπαθώντας να εκσυγχρονιστούν προκειμένου να οικειοποιηθούν την Ευρωπαϊκή φιλοσοφία και μέσα από υπερβολές κατάφεραν να διασχίσουν τον ωκεανό και να φτάσουν στην Αμερική που θυμίζει περισσότερο η εικόνα της Ελλάδας σήμερα. Αυτό που πρέπει να καταλάβει η νεότερη γενιά είναι ότι δεν πρέπει να μοιάσει σε κανέναν και ότι την πρωτοτυπία πρέπει να την αναζητήσουμε ανάμεσα μας. Και αυτό γίνεται μόνο μέσω των πράξεων. Αυτοαμφισβητήσαι, δοκιμάζεις και αν είσαι τυχερός κάποια στιγμή πετυχαίνεις.

Η «κρίση» γεννάει κωμωδία;
Φυσικά αν συνεχίσουμε έτσι σε λίγο θα πηγαίνουμε στο Ζάππειο να μας ταΐζουν τα περιστέρια. Αν δεν είναι αυτό κωμωδία τότε τι είναι.

Πως θα πρέπει να έχει έρθει προετοιμασμένο το κοινό για να σας δει; Τι θα το συμβουλεύατε;
Να μην έρθει προετοιμασμένο. Να έρθει ανυποψίαστο, χαλαρό σαν να πηγαίνει στους καλύτερους του φίλους επίσκεψη.