Μετά και την Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία στο The Revenant όλοι είναι (σχεδόν) σίγουροι πως φέτος δεν θα του ξεφύγει το Όσκαρ του Leonardo DiCaprio. Είναι το βραβείο που κυνηγάει χρόνια, ένα θέμα που αν δεν συμβεί και φέτος, λογικά το μισό Χόλιγουντ θα πάθει σοκ και το υπόλοιπο κατάθλιψη. Για να μην μιλήσουμε για τον ίδιο. Ανάμεσα στους πολλούς που είναι υποψιασμένοι πως μάλλον θα γίνει το θαύμα και θα φύγει επιτέλους το τεράστιο βάρος από τις πλάτες του DiCaprio, δεν είναι άλλη από την συμπρωταγωνίστριά του στον Τιτανικό, Kate Winlset.
Μετά από 5 υποψηφιότητες πιστεύει και εκείνη πως ήρθε η ώρα για να βραβευτεί με το πολυπόθητο αγαλματάκι και έτσι να ησυχάσουμε όλοι μας. Όπως είπε στο BBC News, πιστεύει πως φέτος είναι η χρονιά του και θα εκπλαγεί εάν δεν κερδίσει (εμείς να δεις!).
“Μπορείς σχεδόν να το αισθανθείς πως θα συμβεί και πιστεύω πως όλοι το θέλουν να τα καταφέρει. Θα είναι κάτι εκπληκτικό. Είναι λίγο δύσκολο για μένα επειδή ο Michael Fassbender είναι στους υποψήφιους και ήμουν το δεξί του χέρι επί τρεις μήνες όταν κάναμε το Steve Jobs και είδα καλά πόσο σκληρά δούλεψε. Πιστεύω πως η ερμηνεία του είναι εντυπωσιακή. Ωστόσο, ναι, μπορώ να αισθανθώ την ατμόσφαιρα που επικρατεί. Μάλλον θα είναι η χρονιά του Leo”.