Στην Ατλάντα της Αμερικής συνέβη το παρακάτω περιστατικό. Σε κάποιο δημόσιο χώρο ένας νεαρός πάλευε να δέσει την γραβάτα του. Είχε καθίσει κάτω και προσπαθούσε συνέχεια δίχως όμως επιτυχία. Μία ηλικιωμένη κυρία που ήταν δίπλα του τον πρόσεξε και τον ρώτησε “εάν ξέρει να την δέσει σωστά”. Εκείνος απάντησε “όχι”. Αμέσως σκούντησε τον άντρα της και του είπε να έρθει από τα δεξιά της και να δείξει στο παιδί πως γίνεται.
Εκείνος χωρίς να το πολυσκεφτεί πήγε και του έκανε ένα βήμα προς βήμα μάθημα για το πως δένουν την γραβάτα. Μάλιστα επανέλαβαν μαζί τα βήματα για να βεβαιωθεί πως μπορεί να το κάνει και μόνος του.
Η φωτό που τράβηξε κάποιος που καθόταν δίπλα και άκουσε όλη την συνομιλία έγινε viral. “Μα γιατί” μπορεί να απορήσει κανείς. Δεν είναι κάτι σημαντικό. Δεν είναι μία είδηση. Είναι όμως μία κίνηση καλής θέλησης από ανθρώπους με ευγένεια και καλοσύνη, που θέλουν να βοηθήσουν χωρίς δεύτερη σκέψη. Ένα μικρό, αλλά υπέροχο παράδειγμα, ειδικά σε τέτοιες δύσκολες ώρες, για το πως μπορεί να πάει μπροστά αυτός ο κόσμος. Και αυτό θα γίνει μόνο με την επικράτηση των θετικών συναισθημάτων και της πηγαίας διάθεσης να προσφέρουμε. Τίποτε άλλο δεν θα τα καταφέρει.
Πηγή: LADbible