Είμαστε σίγουροι πως θα ψάξετε αμέσως που είναι η Ελλάδα. Ας το αφήσουμε αυτό για λίγο πιο μετά και ας επιστρέψουμε στη χώρα που οι κάτοικοί της δηλώνουν πως είναι οι πιο ευτυχισμένοι στον κόσμο. Αυτή δεν είναι άλλη από την Κολομβία και εάν πείτε πως είναι λογικό με τόσα ναρκωτικά που κυκλοφορούν εκεί πέρα θα είστε απλώς κακεντρεχείς.
Η πρόσφατη έρευνα της WIN/Gallup που έγινε για λογαριασμό της Huffington Post ανέδειξε τη χώρα της Λατινικής Αμερικής στην κορυφή της λίστας της “ευτυχίας” και μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που τα κατάφερε. Πίσω από την Κολομβία θα βρείτε τα Νησιά Φίτζι, την Σαουδική Αραβία, το Αζερμπαϊτζάν και το Βιετνάμ. Το Μπανγκλαντές είναι η χώρα που έχει για βάρκα την ελπίδα αφού όλοι εκεί πιστεύουν πως τα πράγματα θα πάνε καλύτερα στο μέλλον, ενώ όσο αφορά τον οικονομικό παράγοντα οι Νιγηριανοί είναι αισιόδοξοι πως η ζωή τους θα βελτιωθεί σ’ αυτό το τομέα.
Το 87% των Κολομβιανών δήλωσε πως είναι χαρούμενοι, ευτυχισμένοι και όλα τα σχετικά (το διπλάσιο σε σχέση με τους Αμερικανούς) και μόλις το 2% είπε πως τα βλέπει όλα μαύρα. Κάτι που στην Ελλάδα είναι τόσο συνηθισμένο που είμαστε στο “αρνητικό” top3 και των τριών κατηγοριών. Και η ελπίδα και τα οικονομικά και η ευτυχία, είναι πράγματα που προς το παρόν αγνούνται στη χώρα μας.
Η έρευνα έγινε σε 66.000 ανθρώπους από 68 διαφορετικές χώρες, ένα σίγουρα πολύ μεγάλο δείγμα.

Screen Shot 2016-01-07 at 7.37.17 PM