Θέλεις να κάνεις αυτό που θέλεις στη ζωή σου; Μπράβο σου και συγχαρητήρια. Αν πιστεύεις πως έχεις βρει αυτό που σε εκφράζει, τι καλύτερο για σένα και την ισορροπία σου σαν άνθρωπος. Τα προβλήματα ωστόσο ξεκινούν από την στιγμή που θέλεις να μου τρίψεις στο πρόσωπο τις πεποιθήσεις και τις συνήθειές σου, θέλοντας να με πείσεις πως αυτό είναι το “σωστό” και οτιδήποτε πέρα απ’ αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Όπως για παράδειγμα το να είσαι φανατικός vegetarian και να επιτίθεσαι στους άλλους επειδή τρώνε κρέας και δεν καταναλώνουν νυχθημερόν μανιτάρια. Ειδικά εάν κάπου κάπου τρως στα κλεφτά και εσύ κρέας δίχως πολλές πολλές τύψεις!

Μία έρευνα που έκανε το VoucherCodesPro έδειξε πως πάνω από το 1/3 των vegetarians υποκύπτουν συχνά στη νοστιμιά του κρέατος. 1.789 Βρετανοί vegetarians απάντησαν σε ερωτήσεις που τους έγιναν και αποδείχθηκε πως το 34% τρώνε κρέας ειδικά όταν έχουν βγει έξω και έχουν χαλαρώσει μετά από ένα δύο ποτάκια. Μάλιστα αυτό το 34% αποκάλυψε πως συμβαίνει κάθε φορά που πίνουν και ξέρουμε καλά πόσο συχνά και σε τι ποσότητες πίνουν οι Βρετανοί. Το 26% είπε πως αυτό συμβαίνει “αρκετά συχνά”, ενώ το 22% το “έσωσε” λέγοντας πως σπάνια υποκύπτουν στην μυρωδιά του κρέατος και ξαναγίνονται άνθρωποι των σπηλαίων. Το κεμπάπ και τα burgers είναι αυτά που προτιμούν όταν ξεχνάνε το κήρυγμά τους και τον πόνο των ζώων και πέφτουν χαμηλά σαν κι εμάς.
OK, οι Βρετανοί είναι μία ειδική κάστα που όταν πίνουν δεν έχουν και μεγάλη επαφή με το περιβάλλον, ωστόσο το συμπέρασμα είναι πως πρέπει να προσέχουμε που κουνάμε το δάχτυλο μας και πόσο εμφατικά. Γιατί πολλές φορές αυτά που λέμε μας γυρίζουν μπούμερανγκ και μας εκθέτουν.