Μόνο ένας τύπος μπορεί να πείσει άτομα όπως Jessica Alba, David Arquette, Jon Favreau, Greg Louganis, Maria Menounos, Piers Morgan, Liam Neeson, Bob Saget, Mike Tyson και Pharrell Williams να κάνουν cameo γι’ αυτόν. Ο Mark Wahlberg άνοιξε την ατζέντα του και κάλεσε τους διάσημους γνωστούς του για να κάνουν ένα πέρασμα από το Entourage. Άλλωστε δεν μπορούσε να κάνει και διαφορετικά αφού για να γυρίσεις μία long version της διάσημης σειράς που έπαιξε για 8 επιτυχημένες σεζόν χρειάζεται μπόλικος κόσμος.

Warner Bros πέρασε το πνευματικό παιδί του Wahlberg αλλά και του δημιουργού της σειράς Doug Ellin, από τη μικρή οθόνη στη μεγάλη, συγκεντρώνοντας ξανά το αυθεντικό cast, βλέπε Kevin Connolly, Adrian Grenier, Kevin Dillon, Jerry Ferrara και φυσικά τον εξαιρετικό Jeremy Piven. Η κλασική τετράδα που ερμηνεύει τον σταρ και τους παρατρεχάμενούς του, με τον Piven να υποδύεται πλέον όχι τον νευρικό παραγωγό αλλά το… νευρικό αφεντικό κινητογραφικής εταιρείας, βολτάρουν ξανά στα στούντιο, στα πλατό και στα πάρτι, με ακόμα πιο clean cut διάθεση.

Entourage-cast-MAIN

H ελληνιστί Κουστωδία από το πρώτο της επεισόδιο θύμιζε όποιο νεανικό-μουσικό κανάλι μπορείτε να φανταστείτε επάνω της, όντας ωστόσο καλοφτιαγμένη και αποφεύγοντας παράλληλα τα γλυκανάλατα κοντινά. Το ίδιο κλίμα συναντά κανείς πάνω κάτω και στην κινηματογραφική προσαρμογή του concept “o φίλος μου είναι ανερχόμενο αστέρι του κινηματογράφου και εγώ προσπαθώ να εκμεταλλευτώ καταστάσεις” με ότι συναπάγεται αυτό. High class άνεση, πολύχρωμες γκαρνταρόμπες αλλά και μία πιο “safe” διάθεση στο σενάριο γιατί το budget είναι πολλαπλάσιο μίας σειράς και δεν μαζεύεται το ίδιο εύκολα (27.5 ήταν ο προυπολογισμός και στο box office συγκέντρωσε 44), συνέθεσαν το κινηματογραφικό προφίλ που σαφέστατα έριξε τους τόνους και ανέβασε την λάμψη.

Ο Adrian Grenier ερμηνεύει ξανά τον Vince, τον ανέμελο, δίχως αυτοπεποίθηση και αίσθηση ευθύνης star που καλοπερνάει στο Χόλιγουντ μαζί με τους τρεις κολλητούς του, με τις διαλόγους και τα babes να περνάνε πολύ ανάλαφρα από την οθόνη. Όπως και στην σειρά έτσι και εδώ περιμένεις με ανυπομονησία τις κοφτερές ατάκες του Jeremy Piven, αλλά η αλήθεια είναι πως και αυτός “μαλάκωσε” λίγο στην κινηματογραφική εκδοχή του.

Η ιστορία συνεχίζει 8 μήνες μετά το τέλος της σειράς και βρίσκει όλους τους πρωταγωνιστές να μην έχουν έγνοιες, παρά μόνο το σε ποια επίπεδα έχει φτάσει το “cash flow” του Hollywood. Το Entourage παραμένει υπέροχα… κενό, παιχνιδιάρικο και ηλιοκαμένο όπως τα σώματα των μοντέλων που γεμίζουν τα πλάνα της κάμερας.
Ίσως η μεγάλη ευκαιρία που έχασε το φιλμ ήταν να εκτοξεύσει ακόμα περισσότερα “καρφιά” προς την μεριά του Hollywood και των “αυλικών” του. Δεν το τόλμησε όμως και επέλεξε την ακόμα πιο “βαθιά” MTV αισθητική. Πέταξε την σάτιρα εντελώς έξω από το μπαλκόνι για να ασχοληθεί αποκλειστικά με τις “πλάκες”.

Η ταινία κυκλοφορεί σε DVD και Blu-ray από την Tanweer.