Έχει συμβεί σε πολλούς. Όταν ο «άσωτος» πρώην επιστρέφει και ζητά μια δεύτερη ευκαιρία να είστε πάλι μαζί, μπορεί να έχεις έτοιμη την απάντηση, θετική ή αρνητική, αλλά μπορεί και να αισθάνεσαι πως ένα διαβολάκι και ένα αγγελάκι ζουν ταυτόχρονα μέσα στο κεφάλι σου.

Γενικά, είναι καλό να ακολουθούμε το ένστικτο μας πριν πάρουμε μια απόφαση αλλά μερικές φορές αισθάνεσαι τόσο μπερδεμένη που δεν μπορείς να το ακολουθήσεις, ούτε καν να εντοπίσεις που έχει κρυφτεί.

Σε αυτή την περίπτωση τα παρακάτω ερωτήματα μπορεί να σε βοηθήσουν στην απόφασή σου:

Χωρίσατε επειδή σε απάτησε;

Άνθρωποι είμαστε και σφάλματα κάνουμε όλοι σε τούτη τη ζωή…λίγο η ζέστη, λίγο τα λόγια του παπά, πολύ θέλει να γίνει το παραστράτημα…ΟΚ, ό,τι έγινε, έγινε! Αν το έκανε και το παραδέχτηκε κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει πως ήταν ένα «στιγμιαίο λάθος» που μετάνιωσε και στο είπε γιατί δεν ήθελε να υπάρχουν μυστικά μεταξύ σας.

Επίσης, μήπως την περίοδο που συνέβη το «στιγμιαίο λάθος» είχατε καυγάδες, είχατε απομακρυνθεί, βαριόσασταν, η σεξουαλική σας ζωή περνούσε την εποχή των παγετώνων;

Σε αυτή την περίπτωση, αναλογίσου τα προσωπικά σου όρια (κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν με τίποτα να συγχωρήσουν μια απιστία) και μάλλον αξίζει να του δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία. Ωστόσο, πριν δώσεις θετική απάντηση, σκέψου ποιοι λόγοι έφεραν τη βαρυχειμωνιά στη σχέση σας. Αν δεν δουλέψετε πάνω σε αυτούς τότε δεν αποκλείεται να βιώσεις ένα déjà vu.

Στην περίπτωση που σε απάτησε και το ανακάλυψες εσύ ή είχε παράλληλη σχέση, δείχνει πως είναι ένας άνθρωπος που πιστεύει πως μπορεί να γλιτώνει από τις συνέπειες των πράξεων του. Η απόφαση είναι δική σου αλλά τουλάχιστον να έχεις ως γνώμονα την αυτοεκτίμηση σου.

Μεγάλη παρένθεση: Αν δεν έχεις συγχωρήσει πραγματικά την απιστία μην μπεις καν στη διαδικασία να σκεφτείς την επανασύνδεση. Θα ψάχνεις συνεχώς αφορμές για να τον εκδικηθείς εντός της σχέσης σας και τότε μιλάμε για τον «Πόλεμο των Ρόουζ».

Χαρακτηριστική σκηνή από την ταινία "Ο πόλεμος των Ρόουζ"

Χαρακτηριστική σκηνή από την ταινία “Ο πόλεμος των Ρόουζ”

Θέλεις πίσω εκείνον ή την εξιδανικευμένη εικόνα του;

Ένας ξαφνικός χωρισμός δημιουργεί απωθημένα. Ναι, αυτά τα βασανιστικά «what if…» (τι θα είχε γίνει αν…). Τα απωθημένα οδηγούν σε εμμονές. Αν παίζεις συνεχώς τη συνέχεια της ιστορίας στο μυαλό σου τότε το ποιο πιθανό είναι να δώσεις αμέσως μια δεύτερη ευκαιρία. Στάσου για λίγο και σκέψου γιατί χώρισες αρχικά. Ήταν περίπτωση «λευκός σίφουνας», ένα ωραίο πρωί εξαφανίστηκε; Μίλα μαζί του, πάρε τις απαντήσεις που θα σε ικανοποιούν πραγματικά και κατέβασε τον πρίγκιπα από το βάθρο του πριν πεις το ναι.

Και το βασικότερο ερώτημα από όλα: Πως ήταν η ζωή σου χωρίς εκείνον;

Αν ο πόνος της απουσίας του ήταν πολύ μεγάλος που με το ζόρι θυμόσουν να λούσεις τα μαλλιά σου τότε καλό είναι να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία. Αν όμως βρήκες μια νέα ρουτίνα που σου άρεσε και αν έκανες σχέδια για το μέλλον σου χωρίς εκείνον τότε αναλογίσου μήπως σου λείπει πιο πολύ η ιδέα του να έχεις ένα σύντροφο από το να έχεις τον συγκεκριμένο σύντροφο.

Σε κάθε περίπτωση μην δώσεις τη δεύτερη ευκαιρία αν δεν κατανοήσεις τι πήγε στραβά με την πρώτη!