OK, όλες αυτές οι έρευνες που εμφανίζονται κατά καιρούς και καταλήγουν με διάφορα “τραβηγμένα” λίγο συμπεράσματα, π.χ. πως είναι πιθανό να είσαι serial killer εάν ανοίγεις την πόρτα του αυτοκινήτου με το αριστερό χέρι, πρέπει να τις λαμβάνουμε όσο γίνεται πιο χαλαρά υπόψη και να μην βασίζουμε και ολόκληρη την καθημερινότητά μας επάνω τους. Φυσικά εμείς συνεχίζουμε να τους ρίχνουμε μία ματιά γιατί η περιέργεια κυρίως είναι άτιμο πράγμα και επειδή ο όρος “έρευνα” λειτουργεί εδώ και χρόνια κάτι σαν ναρκωτικό που το θέλουμε όλο και περισσότερο.
Η καινούργια λοιπόν έρευνα που παρήγγειλε το social network eva “αποκάλυψε” πως το 47% από τους άντρες που έχουν μπόλικα γένια έχουν κάποια στιγμή στη ζωή τους απατήσει την σύντροφό τους, ενώ σε όσους ξυρίζονται συχνά το νούμερο έπεφτε μόλις στο 20%.
Η έρευνα έγινε ανάμεσα σε 2.000 Βρετανούς και είχε κι άλλα ευρύματα για τους αξύριστους. Από αυτούς το 45% έχουν μπλέξει σε καβγάδες, σε αντίθεση με το 29% των φρεσκοξυρισμένων. Το 40% επίσης των μουσάτων έχουν κλέψει στο παρελθόν, με την ροπή στην παρανομία να πέφτει στο 17% για τους “clean cut” τύπους.
Είναι το παρουσιαστικό που δημιουργεί και την ανάλογη συμπεριφορά; Είναι μήπως μία απλή σύμπτωση που δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση; Πάντως ερευνητές του University of Western Australia συμπέραναν πως οι άντρες αφήνουν μούσι για να φαίνονται πιο γοητευτικοί και πιο κυρίαρχοι στις γυναίκες, αλλά και  φυσικά στους άλλους άντρες. Οπότε ίσως τα γένια να προκαλούν ασυνείδητα μία υπερτροφία του “εγώ” στον άντρα που πιστεύει πως μπορεί να κάνει διάφορα πράγματα, είτε εντός του νομικού πλαισίου είτε εκτός. Όσο για το θέμα της απιστίας τώρα ξεκάθαρα, η λύση κυρίες μου είναι απλή. Αγοράστε του ξυραφάκια και θα ησυχάσετε.