Το διάλειμμα για κάποιους είναι σαν ένας μικρός χωρισμός. Για άλλους ο πρόλογος για τον χωρισμό και για λίγους απλά μια ανάσα πριν επανέλθουν στην σχέση τους ανανεωμένοι και φρέσκιοι. Ό,τι και αν συμβαίνει όμως στην περίπτωση σου, όποιος και αν είναι ο λόγος που θέλεις για λίγο καιρό τις αποστάσεις σου από τον καλό σου, κάν’το σωστά! Για να μην πληγωθεί ο άμαχος πληθυσμός στην πορεία.

Αυτά είναι λοιπόν τα πράγματα που πρέπει να έχεις κατά νου πριν ξεστομίσεις τη φράση “θέλω λίγο χρόνο”

1 Σιγουρέψου πως θέλεις όντως λίγο χρόνο για εσένα και όχι απλά για να βγεις, να φλερτάρεις και να πάρεις τον αέρα σου σε άλλες αγκαλιές. Γιατί είναι κρίμα να προδώσεις τον συντροφο σου και να τον πληγώσεις. Μπορεί να είστε σε διάλειμμα αυτό δεν σημαίνει όμως πως δικαιούσαι να πληγώσεις έναν άνθρωπο που σε περιμένει όσο εσύ το γλεντάς.

2 Ο άλλος δεν σου ανήκει. Και το γεγονός πως ο σύντροφος σου ίσως να μην θέλει να κάνει διάλειμμα είναι μια απόφαση δική του. Από την άλλη όσο καιρό βρίσκεστε σε απόσταση δεν έχεις το απόλυτο δικαίωμα να τον ρωτάς που θα πάει, με ποιούς και να του κάνεις μικρές ανακρισούλες. Εσύ ζήτησες χρόνο οπότε εκμεταλλεύσου τον για να σκεφτείς και όχι για να τον παρακολουθείς!

3 Κάνε διάλειμμα από τα social media. Και δεν εννοούμε αποκλειστικά από τα δικά σου, αλλά κυρίως από τα δικά του. Είναι παράλογο να ζητάς χρόνο από κάποιον, να μην θέλεις να τον βλέπεις για κάποιο διάστημα μόνο και μόνο για να τον παρακολουθείς στο facebook και στο instagram. Όχι μόνο δεν έχει νόημα αλλά δεν εξυπηρετεί και κανένα σκοπό. Ενώ κάνει τα πράγματα χειρότερα, αφού οι λόγοι για τους οποίους θα τσακωθείτε αν και όταν τα ξαναβρείτε θα είναι μπόλικοι.

4 Κρατήστε τις αποστάσεις σας. Γιατί έτσι πρέπει και γιατί εσύ το ζήτησες. Εκμευταλλεύσου τον χώρο και τον χρόνο που σου έδωσε για να επανεξετάσεις τη σχέση σας, τα θέλω σας, τι θέλεις εσύ από εκείνον και τι είσαι διατεθιμένη να δώσεις σε εκείνον. Και όταν καταλήξεις πως αυτός είναι ο άνθρωπος σου πάρε τον τηλέφωνο και πες του πόσο πολύ τον θέλεις. Πρόσεξε όμως, ένα τηλέφωνο που και που επιβάλλεται, διαφορετικά θα θεωρήσει πως το διάλειμμα έγινε χωρισμός.