Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016, η Αθήνα πλημμύρισε από κόσμο που ευαισθητοποιήθηκε από το μήνυμα για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού του Συλλόγου «Άλμα Ζωής».

zappio

Τα καθαρά έσοδα του αγώνα χρηματοδοτούν τα προγράμματα του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», για προαγωγή της πρόληψης και στήριξη των γυναικών με καρκίνο μαστού.

Ο 8ος αγώνας Greece Race for the Cure ®, αγώνας δρόμου 5 χλμ και συμβολικός περίπατος 2 χλμ συγκέντρωσε περισσότερους από 30.000 συμμετέχοντες, γυναίκες, άνδρες και παιδιά. Και ήταν γεμάτος όμορφες και συγκινητικές στιγμές!

untitled-1-3

Οι συμμετέχοντες έτρεξαν ή περπάτησαν για να μεταδώσουν την σημαντικότητα της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης για τον καρκίνο του μαστού, για να υποστηρίξουν με αυτό τον τρόπο όσες γυναίκες αγωνίζονται αυτή τη στιγμή να ξεπεράσουν την νόσο, για να γιορτάσουν μαζί με τις survivors, που είναι και οι πρωταγωνίστριες της διοργάνωσης, αλλά και για να τιμήσουν όσες δεν είναι πια κοντά μας.

img_6802

unspecified54

Η κυρία Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου δήλωσε κατά το καλωσόρισμα στον αγώνα: « Οι γυναίκες με τα ροζ μπλουζάκια (οι survivors) δεν είμαστε μόνο το ροζ χρώμα που φοράμε πάνω μας. Είμαστε κάτι παραπάνω από αυτό», υπενθυμίζοντας πως το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή είναι να παλεύεις και να βγαίνεις νικητής.

Και επειδή κάποια πράγματα μετράνε και σε αριθμούς, ο απολογισμός του φετινού Greece Race for the Cure ήταν:

  • 1 κατάμεστο Ζάππειο
  • 2 όμορφες διαδρομές στο κέντρο της Αθήνας
  • 565 εθελοντές που βοήθησαν τη διοργάνωση
  • Περισσότεροι από 30.000 συμμετέχοντες

Η φετινή διοργάνωση ξεπέρασε σε ανταπόκριση κάθε προηγούμενη.
Σε μία εορταστική ατμόσφαιρα, με δυνατά συναισθήματα, κέφι, συγκίνηση και παλμό, όλοι αντιληφθήκαμε πως για κάποιες γυναίκες κάθε μέρα είναι αγώνας και τρέξαμε στον αγώνα τους.

Ενώ τέλος η διοργάνωση ευχαρίστησε τους χιλιάδες εθελοντές, όλους εκείνους που έτρεξαν αλλά και την Μαίρη Συνατσάκη, η οποία εδώ και 4 χρόνια  είναι εθελοντικά η ambassador του Αγώνα.
untitled-1
“Πάνω απ’ όλα όμως, ευχαριστούμε τους 30.000 που ήταν μαζί μας φέτος!” ήταν η το κλείσιμο της ημέρας, μιας ημέρας που τα είχε όλα!

Μην ξεχάσεις:
Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 το 9ο Greece race for the Cure®. Θα είμαστε πάλι όλοι εκεί!