Δροσερό και διαφορετικό με αρκετή σοκολάτα και άρωμα μπανάνας. Δεν μπορούμε να περιγράψουμε καλύτερα αυτή τη συνταγή.

Υλικά:

⅓ φλ Ζάχαρη + ⅓ φλ Ζάχαρη

2 φλ Πλήρες γάλα

2½ άνθος αραβοσίτου

2 κρόκοι αυγών

1 αυγό

½ κουταλάκι του γλυκού Βανίλια

1 μεγάλη μπανάνα

12 ξύλινα ραβδιά

1 φλ τσιπ μαύρηςσοκολάτας

¼ φλ λάδι καρύδας

¼ φλ τρούφα

¾ φλ σαντιγί

12 κεράσια μαρασκίνο

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε τη ζάχαρη και το γάλα σε μια κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να βράσει και στη συνέχεια αφαιρούμε από τη φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο 1/3 ζάχαρης με το άνθος αραβοσίτου και προσθέτουμε το αυγό και τους κρόκους ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και στη συνέχεια προσθέτουμε το ½ του πρώτου μείγματος ανακατεύοντας και τέλος τοποθετούμε το μείγμα μαζί με το υπόλοιπο στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να βράσει. Όταν το μείγμα πάρει βράση το αφήνουμε για 30 δευτερόλεπτα ανακατεύοντας και αφαιρούμε από τη φωτιά. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τη βανίλια και τη μπανάνα τα προσθέτουμε πάνω στο μείγμα αναμειγνύοντας.

Χωρίζουμε τη πουτίγκα σε 12 καλούπια προσθέτοντας στη μέση το κάθε ξυλάκι ενώ παγώνουμε για 4 ώρες. Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το λάδι καρύδας στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου ένα λεπτό και τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ψηλό – στενό δοχείο. Αφού αφαιρέσουμε τη πουτίγκα από τη κατάψυξη, τη βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα και από εκεί αμέσως στη τρούφα. Μόλις έρθει η στιγμή να σερβίρουμε προσθέτουμε σαντιγί και το μαρασκίνο.