Σίγουρα θα σε κάνει να αναφωνήσεις ότι λατρεύεις την Ιταλία!

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια

3 φλιτζάνια ντοματίνια

2 φλιτζάνια σπανάκι χοντροκομμένα

1 ματσάκι βασιλικό

4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα

1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι προαιρετικά

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε ενώ διατηρούμε ¾ ενός φλιτζανιού από το νερό τους.

Παράλληλα σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματίνια, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι μαγειρεύοντας για 4 λεπτά περίπου μέχρι να βγουν οι χυμοί από τα ντοματίνια. Προσθέτουμε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά μαζί με το νερό που έχουμε κρατήσει και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου ένα λεπτό ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι, το βασιλικό και τη παρμεζάνα. Μόλις εξατμιστεί το νερό σερβίρουμε.