Kαλοκαίρι σημαίνει ήλιος, θάλασσα, ξεκούραση, καλό φαγητό. Σ’ ένα μακρινό μέρος του κόσμου όμως σημαίνει και… πυγολαμπίδες!
Την ώρα που ορισμένοι κάνουν μία ακόμη τελευταία απογευματινή βουτιά, κάποιοι άλλοι παίρνουν τα βουνά της Ιαπωνίας αφού έχουν ραντεβού με αυτά τα μαγευτικά πλάσματα της φύσης που κάνουν την εμφάνισή τους αυτή την εποχή, κυρίως από το Μάιο μέχρι τον Ιούνιο. Από τις 7 μέχρι τις 9 το βράδυ λοιπόν, σε ορισμένα καλοκρυμμένα μέρη της Ιαπωνίας, οι φωτογράφοι παίρνουν θέσεις για να απαθανατίσουν το απίστευτο θέαμα που βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες.
Ένα light show που όμοιό του δεν υπάρχει, αλλά και το οποίο είναι δύσκολο να δει το ανθρώπινο μάτι! Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες είναι ουσιαστικά συνθέσεις, αφού είναι ένας συνδυασμός από 10 μέχρι 200 φορές του ίδιου frame. Στην πραγματικότητα οι πυγολαμπίδες είναι αρκετά λιγότερες από τις χιλιάδες που “φαίνονται” στις φωτογραφίες, αλλά αυτό δεν μειώνει το μαγικό του πράγματος.
Αν μη τι άλλο χρειάζεται υπομονή για να στήσεις το τριπόδι σου και να περιμένεις αυτά τα πλάσματα που ζουν μόνο 10 ημέρες και είναι τρομερά ευαίσθητα. Το να πετύχεις πυγολαμπίδες εν ώρα “δράσης” αποτελεί από μόνο του έναν άθλο!

(Πηγή Spoon & Tamago)

fireflies-3 fireflies-4 fireflies-5
fireflies-7 fireflies-8