Μία υπέροχη συνταγή που μας έρχεται κατ’ευθείαν απ’το «Στα Καλά Καθούμενα«. Το κουτούκι στο Κερατσίνι που φημίζεται για το φαγητό του!

Υλικά για 2 μερίδες.

700 γραμ. Πανσέτα
5 κλωνάρια θυμάρι
1 σκελίδα σκόρδο
5 μεγάλες πατάτες για τηγανιτές
Ρίγανη
Αλάτι χοντρό
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο πάρα πολύ ψιλό. Μαδάμε τα τρία κλωνάρια θυμάρι και το προσθέτουμε με λίγο ελαιόλαδο στο σκόρδο. Αλοίφουμε με τη πάστα αυτή το κρέας και από τις 2 μεριές πιπερώνουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και κόβουμε σε χοντρά στικς στο μέγεθος του δείκτη. Στραγγίζουμε και τις μαγειρεύουμε σε ηλιέλαιο θερμοκρασίας 120 °C. Μόλις μαλακώσουν τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Ψήνουμε το κρέας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μεχρι να πάρει καλό χρώμα και από τις 2 μεριές. Ταυτόχρονα καρυκεύουμε με χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Τις πατάτες τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι 170 °C μέχρι να πάρουν ενα χρυσό χρώμα. Τις στραγγίζουμε και καρυκεύουμε με χοντρό αλάτι ρίγανη και το υπόλοιπο θυμάρι