Μοναδικές πατάτες με άρωμα μπέικον και γεύση τσένταρ. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Υλικά

4 μεγάλες πατάτες ψησίματος

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο

2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

1 1 / 2- 2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ

7 φέτες μπέικον μαγειρεμένο σε κύβους

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς. Καλύπτουμε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και ψεκάζουμε με σπρέι μαγειρέματος. Πλένουμε τις πατάτες καλά και της κόβουμε σε ροδέλες. Περνάμε με βούτυρο και τις δύο πλευρές τις πατάτας και πασπαλίζουμε με αλάτι όπου στη συνέχεια τις ψήνουμε για 40 λεπτά. Γυρίζουμε τις πατάτες και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά. Μόλις ροδίσουν προσθέτουμε τυρί, μπέικον και αν θέλουμε φρέσκο κρεμμυδάκι ψήνοντας για άλλα 5 λεπτά.