Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από ένα καλό πρωινό. Αν μάλιστα έχεις φτιάξει σπιτική μαρμελάδα ροδάκινο, η οποία μεταξύ μας σε γυρίζει λίγο πίσω στα παιδικά σου χρόνια τότε αυτή τη συνταγή πρέπει να τη δοκιμάσεις.

Υλικά

3 ½ κιλά ροδάκινα χωρίς κουκούτσια κομμένα σε χοντρά κομμάτια

2 ½ φλ ζάχαρη

Χυμό από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Προσθέτουμε τα ροδάκινα και τον χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό. Βράζουμε σε υψηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και προσθέτουμε ζάχαρη αφήνοντας να πάρει βράση. Συνεχίζουμε να βράζουμε και να ανακατεύουμε τα ροδάκινα για τουλάχιστον 25 λεπτά μέχρι να φτάσει το μείγμα στην επιθυμητή συνοχή. Τέλος, απολαμβάνουμε!