Θα ζητήσω προκαταβολικά συγνώμη από όλους όσους κάνουν δίαιτα. Ειλικρινά, όμως μήπως ήρθε η ώρα να «σπάσεις»;

Υλικά

1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο

1/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας γάλα

1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 φλιτζάνι τσιπ σοκολάτας

400 γρ μαύρη σοκολάτα

30 ξυλάκια από σουβλάκι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, τη μαύρη και τη λευκή ζάχαρη. Προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια ενώ στη συνέχεια το αλεύρι και το αλάτι σε χαμηλή ένταση μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας ανακατεύοντας καλά με μια σπάτουλα και στη συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα στη κατάψυξη για 30 λεπτά. Χρησιμοποιώντας τα χέρια μας πλάθουμε μπάλες ίδιου μεγέθους χρησιμοποιώντας 1,5 κουταλιά της σούπας ζύμη κάθε φορά και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί το οποίο στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά αφού πρώτα έχουμε τοποθετήσει από ένα ξυλάκι σε κάθε μια από αυτές. Παράλληλα λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα και τοποθετούμε μια μια τις μπάλες μέσα στη σοκολάτα και τα αφήνουμε να κρυώσουν φυσικά. Διατηρούνται στο ψυγείο για μια εβδομάδα.