Προσπαθείς να κρατήσεις τη γραμμή σου μετά το καλοκαίρι αλλά από την άλλη δεν μπορείς να αντισταθείς στον πειρασμό ενός μπισκότου με κομμάτια σοκολάτας; Και λοιπόν; Γιατί δεν φτιάχνεις αυτή τη συνταγή με βρώμη;

Υλικά

1 1/2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη

1/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά

2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

3 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης

2 φλιτζάνια κομματάκια σοκολάτας

Εκτέλεση

Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε ελαφρά το αλεύρι, τη κανέλα, τη σόδα και το αλάτι. Στη συνέχεια το αφήνουμε στην άκρη. Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, τη μαύρη και τη λευκή ζάχαρη για περίπου τρία λεπτά. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε για ένα λεπτό ενώ σειρά έχει η βανίλια. Αλλάζουμε την ταχύτητα σε χαμηλή και προσθέτουμε το μείγμα αλευριού ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν. Τέλος, σειρά έχει η βρώμη και τα κομμάτια σοκολάτας. Μόλις το μείγμα είναι ομοιογενές το τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα.

Τέλος, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε τα μπισκότα για 10 περίπου λεπτά.