Τον θυμόμαστε για την απίστευτη φωνή του στο πάλαι ποτέ Alter. Ο Χρήστος Σαντικάι μεγάλωσε και δεν είναι πια το παιδάκι που τραγουδούσε σαν άγγελος βυζαντινά τραγούδια. Μοιράστηκε στο That’s Life τις εμπειρίες του από τα χρόνια του Αlter, τις οντισιόν του Voice αλλά και όσα όμορφα ετοιμάζει σαν ολοκληρωμένος μουσικός.

Γιατί κάθε χρόνο, Μεγάλη Εβδομάδα, θυμόμαστε τον Χρήστο Σαντικάι. Τι κάνει όμως σήμερα;

Σήμερα, στα 22 του, ο Χρήστος μας συστήθηκε σαν το… παιδάκι του Alter, έναν τίτλο που χαριτολογώντας αποδέχεται και μάλιστα καμαρώνει! Έχοντας σπουδάσει παραγωγή μουσικής και ηχοληψίας αλλά και μέλος του studio των Vegas, ετοιμάζεται για το δικό του «άνοιγμα» στην δισκογραφία με τη νέα του δουλειά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χρήστος Σαντικάι στο That’s Life:

Πως έγινε το ξεκίνημα και τραγούδησες εκκλησιάστικά τραγούδια;

Ξεκίνησα να τραγουδάω εκκλησιαστικά επειδή μου το πρότειναν στην εταιρεία που ήμουν δεσμευμένος. Σκέφτηκαν λογικά ότι θα ήταν εμπορικό, πόσο μάλλον από ένα μικρό παιδί που είναι και από την Αλβανία. Και κάπως έτσι το έκανα!

Πως έζησες όλη αυτή την δημοσιότητα σαν παιδί;

Δεν ένιωσα κάποιο είδος bullying ούτε ότι είμαι διάσημος. Ένιωθα χαρούμενος επειδή έκανα αυτό που ήθελα: να τραγουδάω. Σίγουρα υπήρχαν αρνητικά σχόλια, αλλά και θετικά. Και συνήθως τα αρνητικά σχόλια στην όλη μου πορεία ως τώρα τα έβλεπα πάντα ως θετικά. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν ένιωσα ποτέ αμήχανα.

Ξαφνικά χάθηκες από την δημοσιότητα. Τι συνέβη;

Λογικό ήταν να χαθώ επειδή έκλεισε το Αlter! Λοιπόν μεγάλωσα και πλέον θέλω και προσπαθώ κάθε μέρα να χτίσω αυτό που πάντα ονειρευόμουν. Πιστεύω η ζωή έχει πολλά στάδια. Το ένα φέρνει το άλλο…

Εξαργύρωσες ποτέ αυτή την επιτυχία που είχες;

Νομίζω πως η ανηφόρα είναι ακόμα μεγάλη για αυτό που θεωρώ εγώ επιτυχία. Όσο για εξαργύρωση, ναι μπορώ να συστηθώ σαν τον Χρήστο Σαντικάι το παιδάκι του Αlter!

Σε είδαμε σε talent show. Θα πήγαινες ξανά; Θεωρείς πως οι καριέρες πλέον χτίζονται έτσι;

Ήταν δύσκολο να βγάλω την ταμπέλα του «εκκλησιαστικού» και γι’αυτό και πήγα στο Voice την πρώτη φορά. Tην δεύτερη που πήγα ήταν από εγωισμό, αλλά παράλληλα έκανα και διαφήμιση παρόλο που δεν πέρασα. Άλλά όπως είπα το τέλος μιας φάσης σε πάει σε άλλη. Δεν θα ξαναπάω, έζησα την εμπειρία, καλή ήταν, την χρειαζόμουν και είμαι χαρούμενος γιατί όλα τελικά είναι θετικά. Πλέον τώρα κάνω αυτό που αγαπώ… σύνθετο και για διάφορους καλλιτέχνες μικρούς και πιο μεγάλους. Το πρώτο μου τραγούδι που έδωσα ήταν στην αγαπημένη μου παρέα του Vegas το ΑΠΟΨΕ το οποίο το είπαν για πρώτη φορά στο Voice άρα με λίγα λόγια ένιωσα νικητής 1.000 φορές!  Έχω γράψει επίσης μαζί με τον συνάδερφο μου Στάθη Λαγογιάννη στον αγαπημένο Ηλία Βρεττό και έρχονται ακόμα καλύτερα πράγματα στο μέλλον…




Τι να περιμένουμε από εσένα στο μέλλον;

Σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει το πρώτο μου single σε μουσική δική μου και στίχους της υπέροχης και πολύ πετυχημένης Ελένης Γιαννατσούλια!

Μια ευχή για το Πάσχα…

Χρόνια Πολλά σε όλους, καλές γιορτές και να πιστεύετε στον εαυτό σας και στις δυνάμεις σας  γιατί μόνο αυτός μπορεί να σας βοηθήσει…