Η «Ημέρα Καλής Πράξης» της Κωτσόβολος, που αποτελεί τη μεγαλύτερη ενέργεια εθελοντισμού της εταιρείας, πραγματοποιήθηκε για 4η χρονιά την Κυριακή, 5 Ιουνίου 2016, με ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή από τους εργαζόμενους της εταιρείας πανελλαδικά. Εργαζόμενοι της εταιρείας από όλη την Ελλάδα σχεδίασαν και υλοποίησαν «καλές πράξεις» ταυτόχρονα την ίδια ημέρα. 64 ομάδες εργαζομένων και 1.125 εθελοντέςπραγματοποίησαν 54 «πράξεις» σε όλη την Ελλάδα, προσφέροντας στην τοπική κοινωνία σε τομείς που έχουν ανάγκη.

Όλοι οι εθελοντές της Κωτσόβολος, από τα καταστήματα, τα κεντρικά γραφεία, τις αποθήκες και το κέντρο διανομής επισκευών της εταιρείας, οργανώθηκαν και ανέλαβαν την υλοποίηση δράσεων με κοινωνικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα, που είχαν ως επίκεντρο το παιδί, τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, την 3η ηλικίακαι το περιβάλλον.

ΗΚΠ 2016-ΔΡΑΣΗ ΕΔΡΑΣ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ_2

Σημειώνοντας μερικές από τις μεγαλύτερες συλλογικές ενέργειες της φετινής «Ημέρας Καλής Πράξης», αξίζει να αναφερθούν οι εξής:

  • Το Κέντρο Διανομής και Επισκευών της εταιρείας ανέλαβε την υλικοτεχνική υποδομή (προμήθεια και εγκατάσταση οπτικοακουστικού συστήματος) της σχολικής αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Θωμά – Βοιωτίας και μετά ακολούθησε πάρτι για τα παιδιά του σχολείου.
  • Εθελοντές των δύο καταστημάτων που βρίσκονται στη Νέα Ερυθραία υποστήριξαν τη Χριστιανική Στέγη Αγίας Άννας με την αγορά παιδικών παιχνιδιών, σχολικών ειδών και γραφικής ύλης, αλλά και τροφίμων.
  • Με τη συμμετοχή 5 ομάδων από τα καταστήματα της Λ. Κηφισίας 124 (Αμπελόκηποι), του Ζωγράφου, του Παγκρατίου, της Οδού Πατησίων και της Οδού Σταδίου, οι εθελοντές δώρισαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στο Γηροκομείο Αθηνών, αλλά και έκαναν συντροφιά στους ενοίκους του γηροκομείου.
  • Εθελοντές από την Άρτα, την Καβάλα, τη Λαμία, τη Λάρισα, την Ξάνθη, τον Πειραιά και την Τούμπαανέλαβαν δράσεις για το περιβάλλον, που σχετίζονταν με τον καθαρισμό παραλιών, αλσυλλίων ή τη δενδροφύτευση στις αντίστοιχες περιοχές.
  • Εθελοντές του καταστήματος του Μενιδίου ενίσχυσαν με τη δράση τους το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων (ΚΑΖ) σε μια πρωτότυπη ενέργεια, προσφέροντας τροφές και φάρμακα για τα ζωάκια που φιλοξενούνται εκεί, δίνοντας δύναμη και ενέργεια στους ανθρώπους του καταφυγίου να περιθάλψουν και άλλα ζώα που ζουν στο δρόμο.

ΗΚΠ 2016-ΔΡΑΣΗ ΕΔΡΑΣ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ_1

Τέλος, τα Κεντρικά Γραφεία της Κωτσόβολος ανέλαβαν την προετοιμασία και προσφορά 300 μερίδων φαγητούγια αστέγους. Οι 51 εθελοντές των υποστηρικτικών γραφείων της εταιρείας συγκεντρώθηκαν στη Συλλογική Κουζίνα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Οργάνωση Γη» στο Ίλιον, όπου και ανέλαβαν την προετοιμασία, το μαγείρεμα, τη συσκευασία 300 μερίδων φαγητού για άστεγους της Αθήνας, προσφέροντάς τους ένα ολοκληρωμένο και υγιεινό γεύμα. Τη διανομή του φαγητού ανέλαβε το Κέντρο Ημέρας Αστέγων Αθήνας της ΜΚΟ PRAXIS. Παράλληλα, συμμετέχοντας και στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που φέτος συνέπεσε με την ημέρα εθελοντισμού της Κωτσόβολος, οι εργαζόμενοι της έδρας ξεναγήθηκαν στο «Κέντρο της Γης», ενημερώθηκαν για περιβαλλοντικά θέματα και για τρόπους μείωσης της ρύπανσης μέσα από μικρές καθημερινές συνήθειες.

ΗΚΠ 2016-5 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ-ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Η «Ημέρα Καλής Πράξης» είναι ο θεσμός που καθιέρωσε η Κωτσόβολος και συνδέεται απόλυτα με το όραμά της, να βελτιώνει την καθημερινή ζωή όλων των ανθρώπων, με δραστηριότητες οι οποίες δεν περιορίζονται μόνο στην άριστη εξυπηρέτηση των πελατών της, αλλά και στη δυνατότητα να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών που λειτουργούν τα καταστήματα. Όλοι οι εργαζόμενοι της Κωτσόβολος μία φορά το χρόνο ζουν δυνατά την ομορφότερη ημέρα του έτους, βλέποντας την προσφορά τους να γίνεται «χαμόγελο» σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.