Στο πλαίσιο των πολιτιστικών παρεμβάσεων στην καρδιά της Αθήνας, το ιστορικό

Zonars φιλοξενεί δύο μουσικά event στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου, την Τρίτη 21 και την Τετάρτη 22 Ιουνίου, στις 7.00 μ.μ.. με αφορμή την ευρωπαϊκή γιορτή της Μου-σικής σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Δή-μου Αθηναίων και το Πολιτιστικό μη κερδοσκοπικό Σωματείο Πανδώρα.

Καλεσμένοι, οι εκπληκτικοί μουσικοί της REAL STEEL BAND που έρχονται από το Λονδίνο αποκλειστικά γι΄αυτή τη γιορτή της μουσικής. Μαζί τους, οι υπέροχοι μαθητές της ΠΑΝΔΩΡΑΣ, υπόσχονται να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους!

Το steeldrum ή steelpan είναι ένα από τα ελάχιστα ακουστικά όργανα που δημιουργήθη-καν τον 20ο αιώνα.

Ξεκίνησε ως ένα συνοδευτικό κρουστό όργανο. Στην πορεία δημιουργήθηκε μία ολό-κληρη οικογένεια οργάνων κάτω από το ίδιο όνομα, που μπορεί όχι μόνο να αναπαράγει μουσική συνοδεία αλλά κυρίως, τη βασική μελωδία. Κατασκευασμένο συχνά από χρησι-μοποιημένα βαρέλια, το steel-pan παράγει μελωδίες και ρυθμούς από όλα σχεδόν τα είδη μουσικής, ακόμα και κλασσική…

Ξεκίνησε από τις φτωχογειτονιές του Τρινιντάντ, και πολύ σύντομα κατέκτησε Αμερική και Ευρώπη. Steelbands βρίσκονται πλέον σχεδόν παντού: Ευρώπη, Αφρική, Αυστραλία ακόμη και στην Ιαπωνία.

To πολιτιστικό μη κερδοσκοπικό Σωματείο ΠΑΝΔΩΡΑ δημιουργήθηκε στην Αθήνα με σκοπό την ανάπτυξη του steeldrum στην Ελλάδα, μέσα από τη διδασκαλία αλλά και διοργάνωση συναυλιών. Επικεφαλής της Πανδώρας, είναι ο γάλλος μουσικός Ludovic Moreau, με πολύχρονη εμπειρία στο steeldrum.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ZONARS, ΟΠΑΝΔΑ, ΠΑΝΔΩΡΑ Περισσότερες πληροφορίες στο [email protected]